Gündem
  • 3.7.2009 17:05

BAYKAL: SANKİ TÜRKİYE KENDİ KENDİSİYLE UĞRAŞIYOR

BOLU - Deniz Baykal, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde kutlanan Mudurnu İpek Yolu Kültür, Sanat ve Turizm Festivali töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerinde, çok büyük ekonomik güçlüklerle karşı karşıya olunduğunu, toplumun çeşitli kesimlerinin ekonomik açıdan büyük acılar yaşadığını savundu.
CHP Genel Başkanı Baykal, ülkenin son günlerde anlamsız, yanlış, sakıncalı gerilimlerin, tartışmaların ve kavgaların içine sürüklendiğini vurguladı.
Deniz Baykal, şöyle konuştu:
''Sanki Türkiye kendi kendisiyle uğraşıyor. Sağ elimizle sol elimiz, sağ ayağımızla sol ayağımız birbiriyle kavga ediyor. Devletin kurumları birbirlerine tuzak kurar mı? Bu devletin kurumlarına hepimizin ihtiyacı var. Hepsi birbirine saygı gösterecek. Hepsi birbirine değer verecek. Bu memleketin yargıya da ihtiyacı var. Bu memleketin Silahlı Kuvvetlere de ihtiyacı var. Bu Meclisin TBMM ve Hükümetin görevini Anayasa çerçevesinde güzel şekilde yapmasına da ihtiyacı var. Basına da ihtiyacımız var. Niye birilerimiz eline gücünü alınca (Ben sana gösteririm) deyip basını susturmak için, televizyonları susturmak için, kendi ipoteği altına sokmak için bir emir kumanda zinciri altına sokmak için, her türlü imkanı kullanmayı kendisine hak biliyor? Böyle demokrasi olur mu? Yargı siyasetin emrine girerse iyi mi olur? Yargının bir kısmına el atacaksın o kısmını öbür kısmına karşı çıkaracaksın daha geniş kısmına el atmak için her türlü tertip sürdüreceksin. Gece yarısı darbeler yapacaksın. Bundan Türkiye'ye hayır yok. Bundan Anadolu'ya hayır yok. İşimize bakalım. İşimiz Türkiye'yi kalkındırmak."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER