Gündem
  • 31.8.2007 14:59

BAYKAL TOPU ASKERE ATTI...

Türkiye'nin sert bir dönemden geçeceğini savunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, toplumsal gerilimin yükselmesi durumunda sorumluluğun partisine yüklenmemesi için parti yöneticilerine 'Daha az konuşun' talimatı verdi. Askerlerin 'çok konuşarak etkisini azalttığını' belirterek, CHP'nin de 'askerin sözcüsü' gibi algılandığını yineleyen Baykal, yeni hükümetin programı üzerinde partisi adına konuşmama kararı aldı. CHP'de sözcülük görevi Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na verildi.
      CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Baykal'ın başkanlığında yaptığı toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi süreci ile yeni AKP hükümetinin oluşumunu değerlendirdi. Baykal, toplantıda yaptığı değerlendirmelerde, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini gerekçeleriyle ortaya koyarak görevlerini yaptıklarını belirtti.
     
      'Meşruiyet tartışması açmayın'

      Milli Görüşçü'lerin devletin en üst kademelerine yerleştiklerini vurgulayan CHP lideri Baykal, parti yöneticilerine şu talimatı verdi:
      "Bu süreçte askeri kanat bir anlamda çok fazla konuşarak, açıklama yaparak etkisini azalttı. Biz de askerin sözcüsü gibi gösterilmek istendik. Gül'ün cumhurbaşkanlığı ile ilgili olası gerginlikler ve toplumsal tansiyonun yükselmesinin sorumluluğunu bizim üzerimize yıkmak, faturasını bize yüklemek isteyenler çıkacaktır. Anlaşılıyor ki, sert bir dönemden geçeceğiz. Toplumsal gerilimi tahrik eden durumuna düşmeyelim. Bu nedenle cumhurbaşkanlığı konusunda bir meşruiyet tartışması açmayın, bu tartışmalara girmeyin. Bundan sonra bu konuda daha az konuşun. Gerekli açıklamaları da sözcülerimiz yapsın. Gül'ü takip edeceğiz." Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER