Gündem
  • 1.10.2008 18:01

BAYKAL: TÜRKİYE'DE YOLSUZLUKLAR AÇIKÇA HİMAYE EDİLİYOR

ANKARA - TBMM'de makamında gazetecilerle sohbet eden Baykal, küresel finans krizinin çok ciddi olduğunu, gelecek dönemde Türkiye'ye de olumsuz etkileri olacağını söyledi.
     Baykal, AB'nin, Türkiye'deki yolsuzluk iddiaları konusunda ''sessiz kalmasını'' eleştirerek, Almanya'da Deniz Feneri davasının mahkumiyetle sonuçlandığını ve ''olayın elebaşılarının Türkiye'de olduğuna işaret edildiğini'' anımsattı.
     Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in bu davayla ilgili ''Bana ne? Benim meselem mi?'' dediğini ileri süren Baykal, ''Bunu haklı görüyor. 'Bakıyoruz, inceliyoruz' demiyor. İpe un serme çabası içinde bile görünmüyor. Almanya mahkum ediyor, Adalet Bakanı 'Yapacak bir şey yok' diyor'' dedi.
     Baykal, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görevini sürdürmesini ve konuyla ilgili iktidarın yaklaşımını da eleştirerek, Türkiye'de yolsuzlukların sadece kişisel ahlaki zafiyetlerden kaynaklanmadığının, açıkça himaye edildiğinin ortaya çıkmaya başladığını ileri sürdü.
     Her konuda Türkiye'den talepte bulunan AB'nin, yolsuzluklar üzerinde neden durmadığını soran Baykal, AB'nin yolsuzluk iddiaları konusunda ilgisiz davranmaya hakkı olmadığını söyledi. Baykal, ''Kokorece karışan AB, Türkiye'deki yolsuzluklara neden karışmıyor?'' sorusunu yöneltti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER