Gündem
  • 31.5.2006 16:54

BAYKAL'DAN REUTERS HABER AJANSINA ŞOK AÇIKLAMALAR!..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''AK Parti'nin kendi siyasi çizgisinde bir cumhurbaşkanı seçmesi, Türkiye'de laikliği tehdit eder'' dedi.

Baykal, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, AK Parti'nin kendi siyasi çizgisinde bir cumhurbaşkanı seçmesinin gerçek krize yol açacağını ve kendilerinin bunu engellemeye çalıştıklarını söyledi.

AK Parti'ye, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda, parlamentodaki diğer iki partiyle birlikte çalışması çağrısında bulunan Deniz Baykal, AK Parti'nin laik cumhuriyet konusundaki tutumunun, önceki hükümetlere göre daha olumsuz olduğunu ileri sürdü.

AK Partili bir cumhurbaşkanının, kamu daireleriyle üniversitelere türbanlı giriş yasağı ve dinle ilgili benzeri kısıtlamaları aşamalı olarak kaldırmasından endişe ettiğini kaydeden Baykal, ''Bir belediye, başı örtmemenin günah olduğunu ifade eden kitapçıklar dağıttı'' dedi.

Baykal, muhalefetin, AK Parti'nin parlamentoda daha az sandalyeyle temsil edilmesi ümidiyle erken seçim istediğini ve yeni parlamentonun böylece ortak bir aday üzerinde uzlaşabileceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı, yeni cumhurbaşkanının, parlamento seçimlerinden sonra belirlenmesine yönelik çağrının, ''yeni bir sorun yaratmaya değil, sorunu engellemeye yönelik bir teklif'' olduğunu ifade etti.

Baykal, AK Partinin, erken seçime gidip gitmeme konusunda bir ikilem yaşadığını, seçime gitmelerinin, cumhurbaşkanının belirlenmesi konusunda kendilerini anlaşma zemini aramaya zorlayabileceğini, seçimi ertelemelerininse olası ekonomik düşüş ve AB üyeliği yolundaki sorunlar nedeniyle çoğunluğu kaybetmelerine yol açabileceğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Halkı, hükümetin cumhurbaşkanlığı konusundaki kararı neticesinde ortaya çıkacak zorluklara ve sorunlara dikkat etmeleri konusunda uyarmaya çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER