Gündem
  • 1.5.2010 00:06

BAYKAL'IN İMZALARINI RAHŞAN HANIM TAMAMLIYOR!..

Ecevit DSP kökenli bağımsız milletvekillerinin, CHP’nin açacağı iptal davasına imza vermesini istedi.

Anayasa paketi için yarın başlayacak olan ikinci tur görüşmeler öncesi Rahşan Ecevit’den CHP’ye destek geldi. Rahşan Ecevit, DSP kökenli bağımsız milletvekillerinin, oylamalara katılmamasını ve CHP’nin açacağı iptal davasına da imza desteği vermelerini istedi.

İlk tur oylamaya, DSP kökenli milletvekillerinden Recai Birgün katılmıştı. TBMM’de halen DSP’den ayrılan 7 Bağımsız milletvekili bulunuyor. DSP de, Meclis’te 6 milletvekili ile temsil ediliyor.

TABANDA SORU İŞARETLERİ

DSP ile ilişkilerini koparan ve DSHP adlı yeni bir partinin Genel Başkanlığını yapan Rahşan Ecevit, TBMM’deki DSP kökenli 7 milletvekiline mesaj gönderdi. Ecevit, ‘’Anayasa değişikliğinin birinci turundaki oylamalarında daha önce Ecevit'e yakın olmuş bazı arkadaşların tavırları tabanımızda soru işaretleri uyandırmıştır. Bu arkadaşlarımızın eğer Ecevit Çizgisinde olmaya devam edeceklerse, ikinci tur oylamalara katılmamaları ve olası bir Anayasa Mahkemesi başvuru dilekçesine imza vermelerini tavsiye ederim" dedi.

110 İMZAYA KATKI

Rahşan Ecevit’in çağrısı DSP kökenli 7 milletvekilinden bazılarının da Anayasa mahkemesine açılması planlanan iptal davasına imza vermeleri sonucunu doğuracak. Halen 97 milletvekili bulunan CHP, iptal davası için 110 imzaya gerek duyuyor.

Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç ile CHP’den ayrılan Manisa milletvekili Erdoğan Yetenç’in iptal başvurusuna imza vermesi bekleniyor. Böylelikle CHP’nin 11 imzaya daha ihtiyacı olacak. Bu imzalar için de DSP kökenli 7 ve halen DSP’de olan 6 milletvekilinden destek alınması hesaplanıyor. TBMM’de DP’yi temsil eden Mesut Yılmaz’ın da iptal için destek verebileceği belirtiliyor.

(gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER