Gündem
  • 23.3.2005 00:05

BAYRAĞA SAYGI İÇİN YÜRÜYEN YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/KONGRA-GEL'İN SÖZDE BAYRAĞINI YAKTI

MURAT ŞENGİ
MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke İlçesi'nde, Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıları protesto eden yaklaşık 2 bin kişi, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL'in sözde bayrağını yaktı.


Nevruz kutlamaları sırasında Mersin'de Türk bayrağını yakma girişimine ve Mardin'de bayrağın gönderden indirilmeye çalışılmasına tepki gösteren Silifkeliler, 'Bayrağa Saygı' yürüyüşü yaptı. Silifke Ülkü Ocakları'nın organize ettiği yürüyüşe MHP eski milletvekilleri Hidayet Kılıç, Yalçın Kaya, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Atayurt Belediye Başkanı Kadir Ural, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cavit Erden Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, bölücü örgüt ve örgütün elebaşı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş sırasında kalabalığın önünü kesen Mehmet T. adlı şahsın, "Ben bu bayrak için 15 gün cezaevinde yattım ama sahip çıkan olmadı" sözleri üzerine, grup şahsa saldırmak istedi.

Güvenlik güçleri ile Ülkücü grup arasında çıkan arbede, grubu tahrik eden şahsın uzaklaştırılmasıyla sona erdi. Atatürk Anıtı önüne gelindiğinde İstiklal Marşı okuyan kalabalık, daha sonra PKK/KONGRA-GEL'in simgesi bez parçalarını yakarak ayaklar altına alıp çiğnedi.


Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Levent Nogay, Türk bayrağına yapılan saygısızlığı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Türk bayrağı kolayca böyle ayaklar altına alınamaz, yerde sürüklenemez. Biz bayrağımız için çok canlar verdik. Gerekirse yine çok canlar vererek bu bayrağımıza sahip çıkarız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER