Gündem
  • 27.6.2022 12:15

Bayram tatilinin 9 güne uzamasına ilişkin karar bekleniyor

Milyonlarca işçi ve memurun gözü yarın Kabine Toplantısı'nda olacak. Asgari ücrete olası ek zam, memur ve emeklinin Temmuz ayı maaş iyileştirmeleri ele alınacak. Toplantıda, bayram tatilinin 9 güne uzamasına ilişkin kararın da verilmesi bekleniyor. Bayram tatili kaç gün olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? İşte birçok konuda milyonların gözünün çevrildiği kabine toplantısı kararları ve Başkan Erdoğan'ın yapacağı açıklamalarla ilgili son gelişmeler.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün çok kritik kararlar alacak. 9 gün olması beklenen Kurban Bayramı tatilinin kaç olacağı, köprü otoyolların bayramda ücretsiz olması, asgari ücrete ara zam meselesi, Kamu çalışanlarının Temmuz maaşlarındaki artış gibi birçok başlık bugün Bakanlar Kurulunda gündeme gelecek. Merakla beklenen soruların cevapları için gözler Kabine Toplantısı'nda ve sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalarda.

BAYRAM TATİLİ

Toplantıda 4 günlük Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı da ele alınacak önemli başlıklardan birisi olacak. Bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da kutlanacak Kurban Bayramı’nın son iki günü pazartesi ve salı gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de cuma gününe denk geldiği için milyonlarca kamu çalışanının 13-14 Temmuz’da idari izinli sayılıp sayılmayacağı da bugünkü kabine toplantısında netleştirilecek.

9 GÜNE UZAYACAK

Kamu çalışanlarının 13-14 Temmuz’da idari izinli sayılmaları halinde Kurban Bayramı tatili, 9-17 Temmuz arasında yapılacak. Böylece bayram tatili 9 güne uzayacak.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2022 12:23

İLGİLİ HABERLER