Medya
  • 9.10.2005 03:11

BBC'NİN DUAYENİ EL CEZİRE'YE TRANSFER OLDU

40 yıl boyunca İngiliz yayın kuruluşu BBC için çalışan, son altı ABD Başkanı ve son altı İngiliz Başbakanı ile röportaj yapma ayrıcalığını yaşamış olan David Frost, Katar’dan yayın yapan ve El Kaide’nin sözcülüğünü yapmakla suçlanan El Cezire’ye transfer oldu.

‘Yeni ufukları ve yeni mücadeleleri seviyorum’ diyen Sir David Frost, Amerikalı ve İngiliz yetkililerden televizyonun terörizmle bağlantısı olmadığına dair ‘temiz’ güvencesi aldıktan sonra işi kabul ettiğini söyledi.

1996 yılında Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halief el-Tani’nin bağışladığı 80 milyon Sterlin ile kurulan El Cezire televizyon kanalı, 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in kasetlerini yayınlayarak dikkat çekmişti. CIA ajanları teröristlerin bu televizyon kanalına sızarak El Cezire’nin yayınlarıyla gizli mesaj yolladıklarını öne sürmüş, ABD, bu yayın organının temsilcilerinin Irak’ta çalışmasını engellemişti. İngilizce yayın yapacak olan El Cezire International, gelecek yılın başında yayına girecek. Kanal, genelde Londra, Kuala Lumpur ve Washington’da hazırlanan programları Katar üzerinden yayınlayacak.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER