Gündem
  • 30.11.2007 00:01

BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU :PKK BİR KÜRT HAREKETİ DEĞİLDİR

DUYGU BEKTAŞ
ANKARA  - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini kürtleri savunmak adına yapmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, "PKK bir kürt hareketi değildir" dedi.


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bilkent Üniversitesi Siyaset Akademisi'nde düzenlenen konferansta üniversite öğrencilerine hitap etti.

Yazıcıoğlu, PKK terör örgütünün faaliyetlerinin kürtlerin haklarını savunmak üzere yapmadığını belirterek, "PKK bir kürt hareketi değildir. Kürt sorunu değildir" dedi. PKK'nın bir marksist düşünce olduğunu belirten Yazıcıoğlu, küresel emparsalist güçlerin, uluslararası sermaye ile besledikleri Türkiye'ye yönelik bir asimetrik savaş yapmakiçin kullandıkları bir koç başı olduğunu söyledi.

1970'li yıllarda ilk olarak Apalor adıyla faaliyetlerini gerçekleştiklerini ifade eden Yazıcıoğlu, aşiret çatışmasına zemin hazırlayan çeteler olduğunu söyledi.

Terör örgütünün önce köy bastığını daha sonra da karakol baskını ile kendilerini ortaya koyduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, PKK yüzünden Türkiye'de 30 bine yakın insanın hayatını kaybettiği belirtti.

PKK faaliyetlerinin Türkiye'yi her anlamda birçok kayba uğrattığını söyleyen Yazıcıoğlu, maddi olarak da 200 milyar dolara yakın bir paranın harcandığını söyledi.

Terörün en acımasız yanının silahlı propogandalar olduğunun altını çizen Yazıcıoğlu, "Terör fikrini silahlı eylemle fikrini gündeme getirip empoze etmeye çalışır. Terörün ideolojik, örgütlenme ve eylem safhası vardır. Terör korku, bıkkınlık, panik yaratmaya çalışır. Toplumda bıkkınlık oluşturmaya çalışarak, çözüm ister. Terör örgütü uluslararası bazı kesimlerin kullandığı bir maşadır" diye konuştu. Yazıcıoğlu konuşmasının sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER