Gündem
  • 1.10.2005 18:07

BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU : "TÜRK MİLLETİNE KURBAĞA HAŞLAMASI MUAMELESİ YAPILIYOR"

MUSTAFA ÇETİN
KAYSERİ  - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) hayal vaadeden bir serüven olduğunu iddia ederek, "AB milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit etme noktasına gelmiştir" dedi.


Yazıcıoğlu, partisinin Kayseri İl Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin AB ile ilgili süreci değerlendirdi. Yazıcıoğlu, "AB her şeyimizi isteyen ama karşılığında sadece bize hayal vadeden bir serüvendir. AB, milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit etme noktasına gelmiştir. AB artık milli şahsiyetimizi, milli onurumuzu, açıkça ihlal etmekte ve bize hakaret etmektedir. Artık bu hakarete 'hayır' dememizin zamanı gelmiştir. Manda ve himayeye hayır, milli devlete evet diyorum, esas olan da budur" diye konuştu.


Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan muamelenin 'kurbağa haşlama' muamelesi benzetmesini yapan Yazıcıoğlu, "Kurbağanın ılık suda önce ısıtılıp refleksleri kaybedilerek haşlandığını biliyoruz. Kaynayan bir kazan içerisinde kurbağayı atarsanız kurbağa atlar kaçar ama uyuşturup reflekslerini kaybettirdikten sonra kurbağa haşlanır. Türk milletinin reflekslerini kaybettirmek istiyorlar. Türk milletine kurbağa haşlamasına tabii tutuyorlar. Ermeni soykırımı iddiasını resmi bir üniversitede konferans verdirerek bir tabuyu daha yıktıklarını söylüyorlar. Ermeni soykırımı sözünün de Türkiye'de kullanıldığını söylüyorlar. Türkiye'de önce Ermeni tartışmasını yaptılar. Bir gün sonra Avrupa Birliği Parlamentosu'nu da Ermeni soykırımı iddiası kabul edildi. Türkiye'de tartışıldı refleks kırıldı AB Parlamentosu'nda kabul edildi. Bu bir kuşatma operasyonudur" şeklinde konuştu.


Yazıcıoğlu, bütün siyasi partilerin millete yanlış yaptığını söyleyerek, iktidara gelen her siyasi partinin isminin değiştiğini ancak zihniyetlerin değişmediğini söyledi.


BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun konuşmasının ardından seçimlere geçildi ve tek liste ile kongreye giren mevcut başkan İsmail Topuz, yeniden il başkanlığına seçildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER