Gündem
  • 14.7.2009 11:51

BBP'DEN BAKAN GÜNAY'A: ''ÖZÜR DİLE''

ORDU - Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, İdil Biret'in Topkapı Sarayı'nda verdiği konser sırasında İstanbul Alperen Ocakları'nın göstermiş olduğu tepkinin, demokratik bir tepki olduğunu savundu.
İstanbul Alperen Ocaklarının ne konsere ne de konseri veren İdil Biret'e karşı bir tepki gösterdiklerini ifade eden Gündoğdu, tepkinin sadece, ''kutsal emanetlerin içerinde bulunduğu ve tarihte önemli mekanlardan olan bir yerde şaraplı bir gösteri yapılmasına'' yönelik olduğunu belirtti.
Gençlerin demokratik tepkisinin büyütüldüğünü ileri süren Gündoğdu, ''Ülkemizde sigara yasağının başlayacağı şu günlerde milli değerlerimizin korunduğu bir mekanda şarap partisi yapar gibi konser düzenlemek neyin nesi? Olayın bu yönleri neden tartışılmıyor? Bugüne kadar başka mekanlarda yapılan konserler ne zaman protesto edilmiş? Gençler ne konsere ne de konseri veren İdil Biret'e tepki gösteriyor. Tepkileri kutsal emanetlerinde içerisinde bulunduğu ve tarihimizde önemli mekanlardan olan bir yerde şaraplı bir gösteri yapılmasınadır. Bakanı kelimelerinden dolayı kınıyorum. Sayın Bakanı, BBP camiasından özür dilemeye davet ediyorum''dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER