Asayiş
  • 31.10.2012 15:34

BDP açlık grevi bahanesiyle olayları körüklüyor

VAN (AA) -      AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'deki bir çok cezaevinde, 'terör örgütü PKK' üyesi olmak suçundan tutuklu bulunan kişilerce başlatılan açlık grevlerine destek için BDP il teşkilatlarınca 30 Ekim'de organize edilen eylem öncesinde çok sayıda bildiri dağıtıldı.
     Katılımın geniş kapsamlı olması amacıyla kepenklerin kapatılması, okulların boykot edilmesi ve sürücülerin kontak kapatması istenen bildirilerin ardından gerçekleşen eylemlerde, terör örgütü yandaşları, özellikle Van ve Hakkari ile bazı ilçelerde izinsiz gösteri yaptı.
     Çok sayıda kamu malının zarar gördüğü gösterilerin ardından Van, Hakkari, Bitlis ve Muş Cumhuriyet başsavcılıkları, sorumluluk alanlarında yaşanan izinsiz gösteriler ve BDP'lilerce dağıtılan 'tehdit' içerikli bildiriyle ilgili soruşturma başlattı.
     İlgili savcılıkların, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırladıkları dosyaları, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesinden sorumlu Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne göndereceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök
     Yayıncı: Levent Harman

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER