Gündem
  • 29.9.2013 12:52

BDP heyeti Kandil'e gitti

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder'den oluşan BDP heyeti, Kandil Dağı'nda KCK yöneticileri ile görüşmek için bu sabah erken saatlerde Kuzey Irak'a geçti.

İmralı Adası'nda 15 Eylül'de giderek ağırlıştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile 10'uncu görüşmelerini yapan Demirtaş ve Buldan'ın yanı sıra Önder ve bazı milletvekillerinden oluşan BDP heyeti, görüşme ile ilgili detayları ve KCK yönetimine mesajlarını iletmek için bu sabah erken saatlerinde karayolu ile Kuzey Irak'a geçti. Habur Sınır Kapısı'ndan geçen BDP heyetinde, bazı milletvekillerinin de olduğu belirtildi. Sınır kapısından BDP'liler tarafından karşılanan BDP heyetinin bugün Kandil dağına çıkarak KCK yöneticileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak 'Demokratikleşme paketi' ile ilgili açıklama sırasında Kandil'de olmaları beklenen BDP heyetinin açıklanacak  paket üzerinden KCK yönetimi ile görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor. BDP heyetinin Kandil'deki görüşmeden sonra yarın Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor. Daha önce BDP heyeti tarafından Kandil'e götürülen Öcalan'ın yazılı mesajlarının ise son görüşmeden sonra bir heyet tarafından Kandil'e ulaştırıldığı belirtilmişti.

BDP, YÜRÜYÜŞ DÜZENLİYOR

BDP, Başbakan Erdoğan'ın demokratikleşme paketini açıklayacağı yarın, Diyarbakır'da yürüyüş düzenlenecek. Kentteki bilboardlara 'Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü' başlığı ile asılan reklam afişlerinde yürüyüşün BDP il binası önünde başlayarak DTK binası önünde sona ereceği belirtildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapacağı yürüyüşü Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve parti yöneticilerinin katılacağı belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER