Asayiş
  • 31.3.2012 00:25

BDP Iğdır İl Başkanı tutuklandı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri, 28 Mart günü yaptığı operasyonlarda, Iğdır'da 20 Mart günü izinsiz Nevruz gösterisi yapmak, vatandaşları polise karşı kışkırtmak, güvenlik görevlilerine taş atmak iddiasıyla BDP İl Başkanı Salih Tikiz ile birlikte 25 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün adliyeye çıkarılan BDP yöneticilerinden İl Başkanı Salih Tikiz ile Mehmet Rahim Pekür, Mehmet Salih Aydemir tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Aynı operasyon kapsamında 13 kişi tutuklanmış 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Adliye çıkışında açıklama yapan Iğdır BDP Milletvekili Pervin Buldan, kararın siyasi bir karar olduğunun ileri sürerek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Barış süreci böyle mi işleyecek? Müzakere süreci böylemi gelişecek? Kürt halkının sesini kısarak, Kürt halkının temsilcilerini tutuklayarak, Kürt Halkının bayramını yasaklayarak mı? Barış sürecinin nasıl gelişeceğini doğrusu merak ediyorum? Acaba bu İdris Naim Şahin'in, tükürük mesajının bir göstergesi midir? Çünkü İdris Naim Şahin 2 gün önce bir açıklama yaptı. 'Biz tükürüğümüzle 70 bin insanı boğarız' dedi. İşte ondan sonra Iğdır'da bir operasyon gerçekleştirildi. 'Bu onun bir adımı mıdır' diye kafalarımızda kuşkular var" dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER