Gündem
  • 28.9.2011 13:35

BDP MECLİS'İ BOYKOT KARARINI BİTİRDİ

Demirtaş'ın sözlerinden bazı satır başları şöyle:
Meclis'i boykot kararımız sonrası kamupyunun izlediği olaylar sonrası Başbakan Erdoğan'ın sert tepkisi ve saldırı kampanyasıyla karşı karşıya kaldık.ç
KCK soruşturması adı altında gençlerimiz ve seçilmişlerimiz gözaltına alındı, tutuklandı. Halkımızın moralini bozacak psikolojik saldırıların önünde pek de duramadık.
Siyasetin sadece parlamentoda olmayacağını gçsterdik. Tatile girmedik grup toplantılarımızı yapmaya devam ettik.
AK Partiye karşı boykot tavrımızı devam ettirdik. AKP ile uzlaşabilseydik bugün ölümleri de engellemiş olurduk.

Bizler halkımızdan zaten icazet almıştık.
Ezilen bütün toplumsal kesimlere vediğimiz sözü yerine getirmek için 1 Ekim'den itibaren Meclis çalışmalarına katılma kararı aldık.

MÜCADELE MECLİSTE SÜRECEK
MARDİN Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, BDP’ye çağrıda bulunarak, "DTK, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birçok kesimle yaptığımız istişare sonucunda Kürt halkının demokratik muhalefetini ve mücadelesini doğru bir şekilde Meclis’te sürdürme eğilimi çıktı" dedi.
Ahmet Türk, BDP’nin Meclis boykotuna ilişkin dün gerçekleştirdikleri toplantının sonucunu açıkladı. BDP grubunun toplanacağı Kayapınar Gençlik Merkezi’nde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan önce kürsüye çıkan Ahmet Türk, "Başından beri Meclis’i boykot değil, hükümetin olası gelişmelerle ilgili duyarlılığını sağlamakla ilgili ve sancılı sürecin önüne geçmek için toplumun dikkatini çekmek için karar aldık" dedi.

BİRİLERİ BİZİM ADIMIZA KARAR VERMESİN
Diyalog karanın alınması ve sürdürülmesinin Türkiye gündemine taşıdıkların belirten Ahmet Türk şunları söyledi:
"Bu duyarlılığımıza rağmen hükümet gerçekten bir çatışma dönemine, savaşa sürüklenmesini göz göre göre kanalları kapatarak, olabildikçe demokratik Kürt muhalefetini tahrik etmeye çalıştı. Bugün diyalog müzakere ile sorunların çözülebileceğine halen inanıyoruz. Farklı bir sürecin yeniden müzakere sürecinin geliştirilmesi konusunda ısrarımızı açık şekilde ortaya koyuyoruz. Biz halkımızın iradesiyle parlamentoya gittik. Bizi seçen halkımızdır. Gidip gitmeme kararını halkımızla paylaşarak ona göre karar oluşturmuş oluruz. Birileri, Kürtlerin tavrı, mücadele biçimi, parlamentoya gidip gitmeme konusunda karar sahibi olamaz."

GİDİN EĞİLİMİ ÇIKTI
Ahmet Türk, çatışmalı sürecin barışa dönüşmesi konusunda çabalarının süreceğini kaydetti. DTK’nin dün gerçekleştirilen toplantısında BDP’nin Meclis boykotunu tartıştıklarını hatırlatan Türk, "DTK, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birçok kesimle yaptığımız istişare sonucunda, Kürt halkının demokratik muhalefetini ve mücadelesini doğru bir şekilde Meclis’te sürdürme eğilim çıktı. DTK bir tavsiye kararı alıyor, eğilimi ortaya koyuyor. Ancak grubumuzun alacağı karar ne olursa olsun grubumuzun alacağı kararın arkasındayız ve destekliyoruz. Grubumuzun yanındayız. Kirli oyunlara karşı mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER