Gündem
  • 28.11.2012 17:17

BDP'den hükümete gözdağı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bazı milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekeye ilişkin, ''Türkiye'nin bu konuyu tartışmada hiçbir çıkarı, faydası yoktur. Bu sorunlarımızı çözme konusunda işe yarayacak yol ve yöntem değildir'' dedi.
          Kerbela'nın büyük bir katliam ve yara olduğunu ifade eden Kışanak, ''Hem Aleviler hem de Muharrem yası orucunu tutanlar, bu katliamın yasını tutup, acısını yüreklerinde hissederler. Orada bir katliam yaşandı. Orada insanlık, adalet mahkum edilmek istendi. Ancak orada insanlık ve adaleti ölümüne savunan cesur bir direniş de vardı'' dedi.
     Alevi yurttaşların bugüne kadar kimliklerini, inançlarını gizlemek zorunda kaldığını, baskıya uğradığını ve inançlarının gereğini yerine getirme koşullarına sahip olamadıklarını öne süren Kışanak, ''Bu ülkede alevi kimliği her zaman bir dezavantaj konusu olmuştur. Ben bu nedenle Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaş hukuku kapsamında yürüttüğü mücadeleyi çok haklı bir mücadele olarak görüyorum ve BDP grubu olarak bu mücadeleyi sonuna kadar desteklediğimizi ifade etmek istiyorum'' diye konuştu.
    
     -Dokunulmazlık fezlekeleri-
    
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gültan Kışanak, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile 9 BDP'li vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekeye ilişkin soruya, bu konuya dün son noktayı koyduğunu belirterek, şöyle yanıt verdi:
     ''Biz zamanı geldiğinde eğer kendileri böyle bir yolu tercih ederlerse ne söyleyeceğimizi biliriz, o zaman konuşuruz. Şimdi konuşmayı gerekli ve faydalı görmüyoruz. Türkiye'nin bu konuyu tartışmada hiçbir çıkarı, faydası yoktur. Sorunlarımızı çözme konusunda işe yarayacak yol ve yöntem değildir. Ancak buna rağmen ısrar ederlerse kendileri bilir. Biz de zamanı geldiğinde gerekli değerlendirmeyi yaparız. Şimdi bunları konuşmaya hiç gerek yok. Böyle bir durum olursa bu siyasi bir operasyon olur, biz de buna siyasi bir yanıt vermesi biliriz.''
    
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER