Gündem
  • 4.5.2013 10:05

BDP'li belediye kendi vekilini icraya verdi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Hakkari’ye gelen Milletvekili Esat Canan, gazetecilerin "Belediye sizi icraya verdiği doğru mu" sorusu üzerine önce konuşmak istemedi daha sonra da "reklam olur" dedi ve ekledi:
”Belediye başkanı benim ile ilgili ödeme emri gönderdi. Bizde ödeme emri karşısında emlak vergisi ile ilgili borcumuzu ödedik. 10 bin TL civarında bir borcumuz vardı. İcra dairesine verilmiş, bizde icra yolu ile ödememizi yaptık” dedi.
Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise, sistemin içinden birini çıkarıp diğerlerini icraya vermek ahlaki olmadığını belirterek, ”Bundan dolayı vekilimiz de olsa, en yakınımız ya da partilimiz de olsa icra listesini bozmuyoruz. Listeyi olduğu gibi kurallara uyarak önceden uyarı yazısı gönderiyoruz. Uyarı yazısına rağmen zamanında ödenmiyorsa biz icraya sevk ediyoruz. İcra birimimiz var bu birimde görevinin yapıyor. Bu olayda da aynı şey oldu. Şuan icralık 1 Milyon TL’nin üzerinde alacağımız var. Vekilimizin 10 bin TL borcu vardı. Kaç yıl önce olduğunun bilmiyorum. Ama 1 yıllık değildi geçmişten kalan bir borç idi” şeklinde konuştu.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER