Asayiş
  • 31.10.2012 23:46

BDP'lilere polis engeli!..

Kızılay Meydanı’nda toplanarak cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlara destek vermek için Adalet Bakanlığı’na yürümek isteyen yaklaşık 250 kişilik BDP’li grup, polis engeline takıldı. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Milletvekili Levent Tüzel, polislere grubun Adalet Bakanlığı’na gitmesine müsaade edilmesini istedi. Polis, yürüyüşün yasal olmadığı gerekçesi ile kalabalığa izin vermedi.
Grup, polis barikatı önüne kadar yürüdükten sonra oturma eylemi yaptı. Bir açıklama yapan Milletvekili Pervin Buldan, “Yüzlerce arkadaşımız Türkiye’nin birçok cezaevinde açlık grevine girdiler. 50 gündür bedenleri ölüme yatırılmış yoldaşlarımız, ana dilde yaşam ve savunma hakkı, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bitirilmesi için açlık grevindeler” diye konuştu. Milletvekili Levent Tüzel ise, “Türkiye cezaevlerinde 683 Kürt siyasi tutuklu açlık grevinde, ölüm orucunda. Onların sesini duyurmak için aileleri ve yakınları Adalet Bakanlığı’nın önüne gitmek üzere buraya geldiler. Ama böylesi demokratik bir hakkı kullanmak üzere harekete geçen yurttaşlarımıza hükümetin tutumu ortada. Adalet Bakanlığı kör ve sağır olmak istiyor” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 2 saat boyunca oturma eylemi yapan grup, ardından BDP İl Başkanlığı’na hareket etti. Grup, Meşrutiyet Caddesi'nde yürürken bazı iş yerleri ve banka şubelerine zarar verdi. BDP’li gruba tepki gösteren vatandaşlar, kalabalığın üzerine yürümek isteyince araya giren polis, grupların karşı karşıya gelmesini engelledi. BDP’li grup daha sonra BDP İl Başkanlığı’na girdi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:32

İLGİLİ HABERLER