Dünya
  • 21.9.2020 23:56

Bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için eşinin karnını yardı

Hindistan’da bir adam, bebeğin cinsiyetini öğrenmek için hamile karısının karnını yardı. Bebek ölü olarak dünyaya geldi. Kadın ağır yaralandı.

Hindistan'da bebeğinin cinsiyetini öğrenmek isteyen bir adam, hamile karısının karnını yardı.

Uttar Pradeş eyaletinde yaşayan çiftin evinde meydana gelen olay sonrasında polisin kimliğini ‘Pannalal’ olarak açıkladığı adam tutuklandı; cinayete teşebbüsten yargılanacağı belirtildi.

Akılalmaz olay! Bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için karısının karnını yardı

"YARALAMAK İSTEMEDİM"

“Ben karımı yaralamak istemedim. Kasıtlı yapmadım kazayla oldu” diye kendisini savunsa da beş kız çocuk annesi kadının ailesi Pannalal’ın erkek çocuk sahibi olmak istediğini ve bu nedenle kadının karnını yardığını söyledi.

Başkent Yeni Delhi’de tedavi altına alınan kadının durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

"ERKEK ÇOCUK İÇİN YAPIYORDU"

Altı-yedi aylık hamile olduğu belirtilen kadının kız kardeşi, “Kocası ona erkek çocuk sahibi olmak için sürekli baskı yapıyordu. Bu yüzden sürekli kavga ediyorlardı” dedi.

Erkek kardeşi Ravi Kumar Sih ise “Eniştem onu erkek çocuğu olmuyor diye sürekli dövüyordu ama böyle bir vahşet yaşanacağı aklıma gelmezdi. Odaya girdiğimde yerler kan içindeydi” ifadelerini kullandı.

1414.jpg

KIZ BEBEKLER ALDIRILIYOR

Times of India gazetesi, Pannalal’ın bir din adamı tarafından karısının bir kız çocuğu dünyaya getireceği konusunda ikna edildiğini bunun üzerine eşinden bebeği aldırmasını istediğini, kadının da bunu reddettiğini yazdı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre Hindistan’da her yıl cinsiyet odaklı 460 bin kürtaj yapılarak kız bebekler alınıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 22.9.2020 00:49

İLGİLİ HABERLER