Asayiş
  • 29.11.2007 14:06

BEBEK İŞKENCECİLERİNE 44 YIL HAPİS

OSMAN AKIN

BURSA  - Bursa'da, 13 aylık bebeğe inanılmaz işkenceler yaparak, kolunun kırılmasına sebep oldukları iddia edilen 17'lik annenin dost hayatı yaşadığı şahıs ile arkadaşı hakkında toplam 44 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Olay, geçen ay Zümrütevler Mahallesi'nde meydana geldi. Bursa Devlet Hastanesi'ne "trafik kazası" şikayetiyle anne B.T. (17), dostu ve arkadaşı tarafından getirilen minik Emir Deniz T.'ye (1) işkence yapıldığı ortaya çıktı. İşkence karşısında şaşıran doktorlar, durumu hastane polisine bildirdi. Yoğun bakım ünitesine tedavi altına alınan minik bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve ısırma izlerinin yanı sıra, kolunun kırık olduğu belirlendi.

Olayla alakalı soruşturma başlatan savcılık, anne B.T. (17) ile dostu A.A. ile T.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerden A.A.'nın minik Emir'i hırpaladığı, vücudunu ısırarak morarttığı, ona "Şerefsiz, dur orada" diyerek bağırıp korkuttuğu, kulağına tokat vurarak yaraladığı iddia edildi. Olay günü A.A. ile T.A.'nın, minik Emir'i gezdirme bahanesiyle annesinden aldıktan sonra, değişik restoranlara giderek içki iççikleri, otomobilin arkasında bekleyen bebeği döverek eziyet ettikleri ve 10 saat boyunca hiç bir ihtiyacını karşılamadıkları ileri sürüldü.

Dönüş yolunda kaza geçirince hastaneye kaldırılan minik Emir, kendisine işkence yapan şüphelilerin elinden kurtularak gün yüzü gördü. Hastanedeki tedavisinin ardından Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kaplıkaya Çocuk Yuvası'na teslim edilen Emir bebek, yaşadığı tramvayı unutmaya çalışıyor.

Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Soruşturmayı yürüten savcı, şüpheliler T.A. ile A.A. hakkında toplam 44 yıla kadar hapis talebiyle, "kasten yaralama ve eziyet" suçlarından dava açtı.

.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER