Asayiş
  • 29.11.2007 15:17

BEBEK İŞKENCECİLERİNE CEZA YAĞDI!

BURSA'da, birlikte yaşadığı 17 yaşındaki B.T.'nin 13 aylık bebeği Emir Deniz T.'ye işkence yaparak kolunu kıran, vücudunda sigara söndüren, yüzünü tanınmayacak hale getiren 30 yaşındaki Ayhan Arısoy ile arkadaşı 34 yaşındaki Tahir Avcı hakkında 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savılık, çocuğunun işkence görmesine göz yumduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan anne hakkında da 5 yıla kadar hapis cezasını istedi.
      Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Zümrütevler Mahallesi'nde geçen Ekim ayında meydana gelen olayda, B.T. ile yaşayan Ayhan Arısoy ile arkadaşı Tahir Avcı, B.T.'nin Adem T.'den dünyaya gelen 13 aylık bebekleri Emir Deniz'i çok ağlayınca gezdirmek için otomobile bindirmişlerdi. Daha sonra gazinoya giden Arısoy ile Avcı, Emir Deniz'i araçta bırakmışlardı. Bebeğin ağlamasını duyanların haber vermesi sonucu gazinodan çıkan Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı, talihsiz çocuğu tanınmayacak şekilde dövüp sol kolunu kırıp, vücudunda ise sigara söndürmüşlerdi. Arısoy ve Avcı, daha sonra olaya kaza süsü vermek için kullandıkları otomobille park halindeki bir araca çarpmışlardı. Olay, annesiyle birlikte hastaneye kaldırılan Emir Deniz T.'yi muayene eden doktorların polise haber vermesi sonucu ortaya çıkmıştı. Ekipler tarafından gözaltına alınan B.T. birlikte yaşadığı Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı sorgulanmalarının ardından adliyeye çıkartılmışlardı. B.T. savcılık tarafından serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı tutuklanarak cezaevine konmuşlardı. Hastanede tedavisi tamamlanan Emir Deniz T. ise devlet tarafından koruma altına alınması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yuvası'na teslim edilmişti.
      Cumhuriyet Savcılığı, Ayhan Arısoy, Tahir Avcı ve tutuksuz olan B.T. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Arısoy ve Avcı hakkında, ‘küçük yaşta çocuğa işkence yapmak’, ‘yaralamak’ su çlarından toplam 16'şar yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Olayda anne B.T.'yi çocuğunun işkence görmesinde sessiz kalmakla suçlayan savcılık B.T.'nin de 5 yıla kadar cezalandırılmasını istiyor.
      Yaklaşık iki aydır cezaevinde bulunan Ayhan Arısoy ile Tahir Avcı ve tutuksuz yargılanan B.T.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER