Spor
  • 10.10.2005 03:12

BECKENBAUER HANGİ FUTBOLCULARIMIZI ÖVDÜ!..

ALMAN ZDF Televizyonu’nun Türkiye-Almanya maçından sonra İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndan canlı yayınladığı ‘Aktuelle Sportstudio’ adlı spor programında Türkiye adına hoş görüntüler yaşandı. Sultanlar’ın Dansı grubunun dans gösterisiyle başlayan programın ilk konuğu Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum’du.

Daum, programın spikeri Michael Steinbrecher’i Türk usulü, her iki yanağından öperek selamladı. Ünlü teknik direktörün bu hareketine çok şaşıran spiker, ‘Burada böyle mi selamlaşılıyor?’ diye sorunca Daum, ‘Eğer neşemiz yerindeyse iki yanaktan öperek selamlaşırız’ cevabını verdi.

İkinci vatanım

Christoph Daum,
konuşmasında, ‘Biz Arnavutluk’u orada yenip geleceğiz. Dünya Kupası’nda Almanya’da olacağız’ ifadesini kullanınca spiker Steinbrecher, ‘Biz kazanacağız sözü ne anlama geliyor?’ diye sordu. Bu soruyu, ‘Türkiye benim ikinci vatanım’ diye yanıtlayan Alman teknik direktör, daha sonraki konuşmasında da Türkiye ve Türkler’den ‘biz’ diye söz etti.

Ayasofya’yı örnek verdi

Canlı yayının yapıldığı tarihi mekanı gösteren Daum, ‘İşte arkamda gördüğünüz Ayasofya, eskiden kiliseydi şimdi ise müze olarak kullanılıyor. Burası medeniyetlerin buluştuğu bir merkez. Bu meydan İslam ile Hıristiyanlığın birlikte nasıl yaşadığını gösteriyor’ diye konuştu.

Beckenbauer’den Hamit ve Halil’e övgü

Programın diğer konukları ‘İmparator’ lakaplı Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer ile Almanya karşısında forma giyen Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerdi. Altıntop kardeşlerle birlikte helikopterle Sultanahmet Meydanı’na gelen Beckenbauer, maç için, ‘Türkler çok iyiydi. Çok iyi oyuncuları var ve maçı hak ederek kazandılar’ yorumunu yaptı. Halil ve Hamit Altıntop kardeşler ise, Almanya’daki çalışmalarının başarılarında büyük etkisi olduğunu belirterek, Almanları, Alman disiplini ile yendiklerini ifade ettiler.

Alman spiker Rethy:

Bu gollere biz de sevinmeliyiz

KARŞILAŞMAYI ZDF Televizyonu’nda anlatan Alman spiker Bela Rethy, Türkiye’nin attığı goller sonrası, ‘Sevinmek biraz da bizim hakkımız’ dedi. Milli Takımımız’ın 25. dakikada Halil Altıntop’la 1-0 öne geçtiği gol sonrası,‘Seviniyoruz, çünkü Almanya’da yetişip futbolunu geliştiren Halil Altıntop gol attı. O aynı zamanda Bundesliga’da gol krallığı listesinde başta gidiyor’ diye konuşan Alman spiker, Nuri Şahin’in golü sonrası ise sanki Almanlar gol atmış gibi sevindi. Rethy, ‘Tebrikler Nuri Şahin. Gözlerime inanamıyorum. Rüya gibi bir başlangıç. Bundesliga’nın en genç futbolcusu olan 17 yaşındaki Nuri Şahin, kendisine verilen şansı çok iyi değerlendirdi. Bir dakika önce sahaya girdi. İlk kez milli forma giydiği maçta golle tanıştı’dedi.

Almanlar’dan Türkçe tebrik

ALMAN basını, özel maçta Türkiye’ye 2-1 yenilen Almanya Milli Takımı’nın oyununu sert bir biçimde eleştirdi. Bild am Sonntag Gazetesi, Türkçe olarak ‘Galibiyetinizi kutlarız’ başlığıyla birinci sayfada yer verdiği haberinde, yine Türkçe olarak, ‘Dünkü maçta Türkiye, 3 kez Dünya Şampiyonu olmuş Almanya Milli Takımı’ndan daha başarılıydı, tebrikler. Almanya’daki Dünya Kupası’nda Türk Milli Takımı’nın da yerini almasını içtenlikle diliyoruz’ ifadesine yer verdi. Gazetenin spor sayfasında da, ‘Neden böyle kötüyüz Klinsmann?’ başlığıyla verilen haberde, ‘Az farklı görünen 2-1’lik skoru Türk forvetlerin acımasına borçluyuz’ ifadesi kullanıldı. Berliner Morgenpost Gazetesi de, ‘Boğaziçi’nde yaratıcısız oyun’ başlığını attığı haberinde, Almanya Milli Takımı’nın tarihindeki en kötü dönemlerinden birini yaşadığı belirtildi.

Maçı Almanya’da 9 milyon kişi izledi

TÜRKİYE-
Almanya maçını, Almanya’da yaklaşık 9 milyon kişi televizyon başından takip etti. ZDF’ten canlı olarak yayınlanan karşılaşmayı, tüm ülkedeki televizyon izleyicilerinin üçte birinin takip ettiği bildirildi. Aynı kanalda maçtan sonra yayınlanan ve çekimleri Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Spor Stüdyosu’ adlı programı ise 4.2 milyon kişi izledi.HÜRRİYET
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER