Gündem
  • 25.11.2011 00:02

BEDELLİ ASKERLİK KOMİSYONDAN GEÇTİ!..

Komisyonda geçen tasarıda; En az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunan yükümlüler için öngörülen "5.112 Euro" ibaresi "10 bin Avro" olarak değiştiriliyor.

Bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Savunma Komisyonunda kabul edildi.
TBMM Milli Savunma Komisyonunda kabul edilen bedelli askerlikle ilgili tasarıya göre, 30 yaşından gün almış olanlar 30 bin Türk lirası karşılığında bedelli askerliğe hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacak.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanan TBMM Milli Savunma Komisyonunda, bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alındı.

Komisyonda aynen kabul edilen tasarı ile Askerlik Kanunun ek birinci maddesinde yer alan, oturma veya çalışma iznine sahip olan işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere, toplam en az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunan yükümlüler için öngörülen "5.112 Euro" ibaresi "10 bin Avro" olarak değiştiriliyor.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER