Gündem
  • 22.1.2014 12:49

Bekir Bozdağ, 'O tutanak' için ne dedi

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, müsteşarının İzmir Cumhuriyet Başsavcısını aradığını belirterek, "Müsteşar İzmir Başsavcısını aramış ve konuşmuştur. Adalet Bakanlığı müsteşarı devam eden olayla ilgili bilgi almıştır ve hukukun uygulanmasını ve engel olunmamasını istenmiştir. Soruşturmanın durdurulması, kapatılması ve üzerinin örtülmesini istemişse sizinle beraber olur gereğini yaparım. Üzerinin örtülmesini isteyen bir şey kesinlikle yok. Bunu açıkça ifade etmek isterim" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda, muhalefet milletvekillerinin sorduğu soruları yanıtladı. Adana’da yakalanan TIR’larla ilgili soruya, Bakan Bozdağ, "Bu olayla alakalı bir ihbar üzerine olay yerine gidildiğinde bu TIR’ların MİT ile irtibatlı olduğu ifade ediliyor. Böyle bir durumda tutanak tutup işlemin devamı için izin talep etmeleri gerekliliği var. Kanun bu noktada açıktır. O görevler kapsamında olan yasaya uygun olan işlerdir. Burada yasaya savcılarda uyacak, idarecilerde uyacak" diye cevapladı.

Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen 4 bakanla ilgili soruya ise Bakan Bozdağ şöyle cevap verdi: "Fezlekeler konusunda Adalet Bakanlığı’nın bir takdir hakkı yoktur. Genelge çerçevesinde işlemler yapılıyor. Adalet Bakanlığı’nın bu konu da yapabileceği şey sadece, bizim bu dosyaları tutmamız mümkün değil, biz sadece havale edeceğiz dosyaların içine bakmamız, incelememiz yasal olarak mümkün değildir."

Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nin İzmir Cumhuriyet Başsavcısını aramasıyla ilgili soru üzerine Bakan Bozdağ, "Ben Müsteşar ile görüştüm. İzmir Başsavcısı’nı aramış, kendisi ile görüşmüş, devam eden olayla ilgili bilgi almıştır. Hukukun uygulanmasına engel olunmamasını ve hukukun dışına çıkılmamasını istemiştir. Savcılar ve hakimler idari yönden Adalet Bakanlığı’na bağlıdır. Adalet Bakanı’nın Bakanlık Müsteşarı’nın Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesi yadırganmamalıdır. Soruşturmanın kapatılmasını, durdurulmasını istemişse o zaman bende sizinle beraber olurum, onun gereğini yaparım. Soruşturmanın kapatılmasını, üzerinin örtülmesini isteyen bir şey yok" dedi.

MHP milletvekili Lütfü Türkkan’ın ‘Siz hırsız mısınız? Değilsiniz?’ şeklindeki sorusunu eleştiren Bakan Bozdağ, "Böyle bir üslupla size yakıştırmam. Siz hırsız mısınız? derken ben rahatsız oldum, ben şimdi kalksam size edepsiz misiniz desem doğru olur mu? Böyle bir soru mu sorulur" diye cevapladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın soruları cevaplamasının ardından Genel Kurul sona erdi.

Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER