Gündem
  • 31.1.2022 13:05

Bekir Bozdağ'ın Adalet bakanı olması FETÖ'cüleri panikletti.. Büyük kıyım geliyor

FETÖ'cüler rahatsız

Bozdağ, 2013-2017 arasında da bu görevde bulunmuş, Ergenekon-Balyoz tertiplerinin sonlandırılması, HSYK'daki ve yargıdaki FETÖ'cülerin temizlenmesi, 15 Temmuz darbesinde TBMM'nin direnmesi gibi önemli işlere imza atmıştı. Karar FETÖ'cüleri kızdırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ getirildi. Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı. Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı, ayrıca Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışan Bozdağ, 1999 yılında Fazilet Partisi Akdağmadeni Belediye Başkan Adayı oldu, Fazilet Partisi Yozgat Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (1999-2001) görevinde bulundu.

2013-2017 DÖNEMİNDE ADALET BAKANI

Bozdağ, AK Parti Yozgat kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı (2001-2002), AK Parti Teşkilat Başkanlığında değişik illerde İl Koordinatörlüğü ve Bölge Koordinatörlüğü (2002-2007), AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2015) görevlerinde bulundu ve 22, 23, 24, 26 ve 27. yasama dönemlerinde Yozgat Milletvekili seçildi. 22. Yasama Dönemi'nde TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği (2002-2007), 23. Yasama Dönemi'nde AK Parti TBMM Grup Başkanvekilliği (2007-2011) yapan Bozdağ, 61. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı, 61, 62, 64 ve 65. hükümetlerde Adalet Bakanı, 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerinde bulundu, 27. Yasama Dönemi'nde Anayasa Komisyonu Başkanlığına seçildi.

ERGENEKON-BALYOZ TERTİPLERİNE SON VERİLMESİ

Bekir Bozdağ FETÖ'cü savcılar Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş'ın başında olduğu 17-25 Aralık kumpası sürerken 25 Aralık 2013'te ilk kez Sadullah Ergin'in yerine Adalet Bakanlığı görevine getirildi. Bozdağ göreve geldiği gün Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bir bildiri yayınlayarak FETÖ'cü savcılara sahip çıktı. HSYK, 2010 referandumu sonrası FETÖ'nün kontrolüne geçmişti. Bozdağ'ın göreve gelmesiyle yargıda FETÖ temizliği başladı. Ekim 2014'te HSYK'nın 10 üyesinin seçimi için hakim ve savcılar sandık başına gitti. Vatansever, milliyetçi ve Atatürkçü hakim ve savcılar "Yargıda Birlik Platformu" olarak seçime girdi. Bakir Bozdağ da bu platformun oluşmasında önemli bir rol oynadı. FETÖ'cü ve sosyal demokratların oluşturduğu ittifak seçimleri kaybetti.

Bozdağ, Ergenekon ve Balyoz tertiplerinin bozulması sürecinde de ön plandaydı. Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması, uzun tutukluluk süreleri ve yeniden yargılama konularında hukuki düzenlemelere imza attı. Bozdağ, Ergenekon hakimleri ve savcılarının incelenmesi yönünde HSYK'ya talimat verdi.

15 TEMMUZ'DA TARİHİ KONUŞMA

Bozdağ Adalet Bakanı iken, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde darbeciler Meclis'i bombalarken de önemli bir konuşma yapmıştı. Meclis kürsüsünde konuşan Bozdağ, "Sayın Başkan, burayı kapatıp aşağı inersek bu millet meydana gelmez, bu millet ‘Meclis bunlardan korktu’ der. Bizim burada yapacağımız şey, burada ölmektir. Bu darbe teşebbüsüne kalkışan alçaklar şunu bilsinler ki bizim cesetlerimizi çiğnemeden parlamentoya giremeyecekler. Milletin huzurunda, milletin yargısında hesap vereceklerdir. Bomba da atsanız buradayız. Ne yaparsanız yapın buradayız. Sizi yargının önüne çıkaracağız, millete hesap vermenizi sağlayacağız" demişti. Bozdağ daha sonraki süreçte de, ABD’nin FETÖ’yü koruduğunu, beslediğini ve desteklediğini kaydederek, “Türkiye’deki bütün darbelerin arkasında Amerika vardır. ABD ve FETÖ 15 Temmuz darbesinin asli failidir. ABD, FETÖ’yü kullandı” ifadelerini kullanmıştı.

Darbe teşebbüsünün ardından yargıda FETÖ temizliğinde etkin görev alan Bozdağ, OHAL düzenlemelerinin de mimarları arasında.

FETÖ HEDEF ALDI

Adalet Bakanlığı görevine Bekir Bozdağ'ın atanmasıyla birlikte FETÖ mensupları sosyal medyadan harekete geçti. Firari FETÖ'cü ve kapatılan Bugün gazetesinin eski Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Aslan, "Tayyip Erdoğan Adalet Bakanlığına Bekir Bozdağ'ı atamışsa büyük çaplı kıyımlara girecek demektir. Bozdağ’ın en belirgin özelliği kayıtsız şartsız Saray'a biattır ve asla emri ‘ne kadar hukuksuz olursa olsun’ ikiletmemektir!" mesajı paylaştı. 

Bir başka firari FETÖ'cü Bülent Korucu da 6 Eylül 2020'de "Hukuka tasma takan adam: Bekir Bozdağ" başlıklı yazısıyla Bozdağ'ı hedef almıştı. 

 

 

Güncellenme Tarihi : 31.1.2022 13:26

İLGİLİ HABERLER