Dünya
  • 26.2.2022 11:35

Beklenmedik rakamlar.. Rusya büyük kayıplar veriyor!..

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yönelik işgal girişiminde Ruslar  şiddetli bir direnişle karşılandı.

Cumartesi günü erken saatlerde, Ukrayna hava kuvvetleri komutanlığı da Kiev'in güneybatısındaki Vasylkiv hava üssü yakınında ağır çatışmalar olduğunu bildirerek, Rus paraşütçüler tarafından saldırıya uğradığını da sözlerine ekledi.

Ayrı olarak, savaşçılarından birinin bir Rus nakliye uçağını düşürdüğünü iddia etti..

Cumartesi günü erken saatlerde bir Facebook gönderisinde, bir ordu biriminin büyük bir şehir caddesindeki üssünün yakınında Rus kuvvetlerini püskürtmeyi başardığını söyledi.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar, Rus silahlı kuvvetlerinin devam eden sebepsiz Ukrayna işgalinde büyük kayıplar verdiğini söyledi.

İŞTE RUS KAYIPLARI

Ukrayna ordusuna  göre, Rusya 24 Şubat'tan bu yana 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank, 536 BBM(askeri araç) , 15 ağır makineli tüfek ve 1 BUK füzesi kaybetti .

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 26 Şubat'ta Kremlin'in 3.500'den fazla askeri kaybettiğini söyledi. Yaklaşık 200 askeri rehin tutuldu.

BM mülteci teşkilatı Perşembe günü yaptığı açıklamada, birkaç bin Ukraynalı'nın başta Moldova ve Romanya olmak üzere komşu ülkelere geçtiğini, tahminen 100.000 Ukraynalının Rusya'nın işgali sonrasında evlerini terk ettiğini ve ülkeden çıkarıldığını söyledi.

Yeni bir videoda Başkan Volodimir Zelenskiy, "Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimizi savunacağız" dedi.

Şehir hükümeti devam eden çatışmayı doğruladı ve insanları evde kalmaya çağırdı.

Interfax-Ukrayna haber ajansının haberine göre, şehir yetkilileri insanlardan sığınaklarda kalmalarını ve evdelerse pencerelerden uzak durmalarını isteyen bir bildiri yayınladı.

Ancak Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukraynalı haber sitesi Lb.ua'ya ordunun durumun "kontrolünde" olduğunu söyledi.

Bay Danilov, "Mevcut tüm araçları kullanarak işgali durduruyoruz. Kiev ordumuzun kontrolü altında" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 27.2.2022 10:56

İLGİLİ HABERLER