Gündem
  • 28.4.2007 16:33

"BEKLENTİMİZ SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR İLE KAZANIMLARIN BALTALANMAMASIDIR"

İSTANBUL - İstanbul'daki Genel Merkez binasında gerçekleştirilen 16. Olağan Genel Kurul toplantısı sonunda, MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ve 28 şube başkanı tarafından imzalanan bir sonuç bildirisi yayınlandı.


Bildiride, siyasi partilere, Anayasal kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve medyaya yapılan çağrıda ekonomide ve demokratikleşme sürecindeki kazanımların tehlikeye düşürülmemesi gerektiği vurgulandı: Açıklamada şöyle denildi:
"Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Anayasa hükümleri esastır. Seçim sürecinin adresi TBMM'dir. Milli iradenin temsil yeri olan TBMM'nin kararına sahip çıkılmalı ve siyaset ile ekonomideki istikrar süreci baltalanmamalıdır. Siyaset alanında doğabilecek kaos ortamının, ekonomideki hassas dengeleri bozabileceğini ve son beş yılın fedakarlıkları ile ekonomide, demokratikleşme ve AB'ye uyum sürecinde güçlükle elde edilen kazanımları tehlikeye düşürebileceğini hiç kimse unutmamalıdır. Böylesi olumsuz
gelişmelere yol açanlar tarih önünde sorumlu olacaktır".


MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda aldıkları tavır eleştirilerek, "Milletin vekaletini alarak TBMM'ye seçilen milletvekilleri ve siyasi partiler, millet iradesinin temsil yeri olan TBMM çalışmalarına katılmakla yükümlüdür. Kendilerini seçenler, onlardan bu sorumluluğu yerine getirmelerini beklemektedirler" denildi.
MÜSİAD Genel Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"İş dünyası olarak beklentimiz, demokrasinin önünün tıkanmaması, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Anayasa hükümleri doğrultusunda kesintiye uğramadan TBMM'de tamamlanması, siyasi ve ekonomik istikrar ile kazanımların baltalanmamasıdır.
Diğer taraftan, ülkemizdeki demokratikleşme ve sivilleşme sürecine, Türkiye'nin uluslar arası alandaki itibarına gölge düşürebilecek, ekonomideki olumlu iç ve dış yatırım akışı süreci ile piyasaları tehlikeye düşürebilecek türden davranışlardan özenle kaçınılması gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulunmayı bir görev biliyoruz".

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER