Ekonomi
  • 27.8.2021 23:59

BEL-İL SEN Genel Başkanı Erdinç Kontaş değerlendirmelerde bulundu

25 Ağustos 2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tüzüğü onaylanan Belediye ve İl Özel İdare Çalışanları Birliği'nin (BEL-İL-SEN) Genel Başkanı Erdinç Kontaş, yazılı açıklama yaparak değerlendirmelerde bulundu.

BEL-İL SEN Genel Başkanı Erdinç Kontaş: Yozlaşan sendikal anlayış zarar veriyor

Kamu Oyuna Duyurulur...

25/08/2021 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tüzüğü onaylanan "Belediye ve İl Özel İdare Çalışanları Birliği Memur Sendikası" kısa adı BEL-İL-SEN olarak Türkiye'deki memur arkadaşlara hizmet vermek için kutlu bir yola çıktık.

Görülen şu ki; Türkiye'de memur sendikalarının çoğunluğunun amaç ve gayesinden uzaklaştığı, memurun hak ve hukukunun arayışında bariz yozlaşmalara uğranıldığı, liyakat- adalet-ahlak saç ayağının yerini güç-torpil-algı üçlüsünün aldığı açık bir şekilde görülmektedir. Yozlaşan sendikal anlayış, memurun lehine değil aleyhine işlemekte olup hep kaybeden "memur" olmaktadır. Çoğu memur sendikaların, siyasetin gölgesinde gölgelendiği bu dönemde memurun başına güneş geçmiş, tansiyonu fırlamış, şeker değerleri tavan yapmıştır. Bunun müsebbibi sendikalar ise şezlonguna uzanmış, elinde soğuk içeceği ile adeta "dalga geçer" gibi sahile vuran denizin dalgalarını seyrediyor.

Toplu sözleşmelerde, memurun adına ve lehine alınması gereken birçok konuya çözüm üretmek bir yana mevzu-bahis bile edilmemiştir. Yetkili ama bir o kadar "etkisiz" sendika korku imparatorluğunda saltanat sürmekten ileri geçememiştir. Bundan yaklaşık 6-7 yıl öncesi normal bir memurun maaşı 900-1000 dolar civarında iken bugün yarı yarıya düşmüş, tam manası ile maaşı eriyip gitmiştir. Ekonomideki zor süreçler hep memurun günah defterine yazılmıştır.

 Bu güzel ülkenin en değerli topluluklarından birisi olan saygıdeğer memur arkadaşlar;

Hep birlikte yeniden bir başlangıca imza atalım, yetim elleri sımsıkı tutalım, mazlum gözyaşlarını silelim, adalet bayrağını en yükseğe çekelim, mertliğin ve dürüstlüğün kitabını yazalım, geceleri gündüze çevirelim, insanı insana yaklaştıralım, hakkı hukuku mimarı olan Hak için tesis edelim...

 Bu duygu ve düşünceler ile tüm Belediye ve İl Özel İdare çalışanı memur arkadaşları saygı ve hürmetle selamlıyor, BEL-İL-SEN'in Ülkemize Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

 Erdinç KONTAŞ

BEL-İL-SEN Genel Başkanı  (Yönetim Kurulu adına)

 


 

Güncellenme Tarihi : 28.8.2021 00:04

İLGİLİ HABERLER