Spor
  • 29.3.2009 14:56

BELALI MENEJERİN BAŞI BELADA

F.Bahçe ve Beşiktaş’ın başına bela olan menajer Juan Figer için FIFA takibe geçti. Şenes Erzik, "Uruguay Federasyon Başkanı arkadaşım. Bana Lugano’yu İtalya’dan hiçbir takımın istemediğini açıkladı.. Ortalığı Juan Figer karıştırıyor. Hakkında soruşturma açtık, sonucu yakında netleşir." dedi.


F.BAHÇE ve Beşiktaş’ın başına bela olan Uruguaylı menajer Juan Figer, sonunda FIFA ve UEFA’yı da harekete geçirdi.. Dünya üzerinde 200’ü aşkın futbolcusu bulunan ’uyanık’ menajerin hemen her transferinde problem çıkmasından rahatsız olan FIFA ve UEFA, Juan Figer’in yaptığı işlemleri incelemek üzere harekete geçti. Madrid’de bulunan FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Juan Figer’le ilgili VATAN’ın yönelttiği soruları şöyle yanıtladı:

“VATAN Gazetesi’nin Juan Figer’le ilgili yaptığı haberleri ilgiyle takip ediyorum.. İlgiyle dememin sebebi, bizim de FIFA ve UEFA olarak aynı doğrultuda çalışmalar yapıyor olmamız.. En basitinden şu örneği vereyim: Uruguay Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar benim çok yakın arkadaşım.. Kendisine Lugano’nun İtalya’ya gidip gitmeyeceğini sordum.. ’Ben çok iyi biliyorum ki, ne Juventus ne de başka bir İtalyan takımı Lugano’ya resmen talip değil’ yanıtını aldım.. Onlar da Figer’den şikayetçi.. Ortalığı karıştırdığını düşünüyorlar.. Nitekim Figer, Lugano’yu ve F.Bahçe’yi İtalya’dan teklif olduğuna dair yanıltıyor..

DÜNYA futbolunda iki tip menajer var.. Birinci tip doğru dürüst, bizim kurallarımıza göre çalışıyor.. İkinci tip ise sistemi bozanlar.. Bunlar transferi yaptıktan sonraki gün, o futbolcuyu daha sonra hangi takıma göndereceklerinin hesabını yapıyor.. Bu nedenle rahatsızlık yaratıyorlar.. FIFA ve UEFA olarak onları disipline edecek bir çalışma başlattık.. Ayrıca Figer gibi menajerlerin transferleri için de soruşturma başlattık.. Bunların sonuçlarını kısa zamanda alıp, yeni uygulamaları da hayata geçireceğiz..”

F.BAHÇE FIGER’İ BIRAKTI

BREZİLYA’NIN Santos takımında oynayan Maldonado’yu kendi paravan kulübü Atletico Rentistas’a transfer edip, F.Bahçe’ye 1.5 milyon Euro’ya satan Figer, ayrıca mukavelesi biten Lugano’ya da ocak ayında yine Rentistas’a imza attırmıştı.. Yani F.Bahçe Kulübü, Lugano ile sözleşme yenilemek için Rentistas’a para ödemek zorunda kalacak.. Figer, şu anda aynı oyunu Nobre üstünden Beşiktaş’a da oynuyor.. Türk asıllı Brezilyalı oyuncu için ekstra 4 milyon Euro imza parası isteyen Figer, bu oyuncuyu İspanya’ya götürmekle Beşiktaş’ı tehdit ediyor..

Son gelişmeler üzerine F.Bahçe yönetimi, Figer’le çalışmama kararı aldı.. Alex, Deivid, Lugano ve Maldonado’nun menajeri olan Figer’in yaptığı uygulamalardan rahatsız olan sarı-lacivertli yönetim, Lugano’nun durumunu netleştirdikten sonra bu menajerle ilişkileri donduracak..

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER