Gündem
  • 19.11.2016 00:07

Belarus'tan FETÖ'ye kötü haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belarus ziyaretini AA muhabirine değerlendiren Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Türkiye ile Belarus'un birçok ortak noktası bulunduğunu ve iki ülkenin birbirini tamamladığını ifade etti.

Büyükelçi, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu bizde şok etkisi yarattı. Ertesi gün ise Türk halkının bu suçlulara karşı güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı ve resmi hükümetin yanında olduğunu ve darbe girişiminin de tamamen başarısızlığa uğradığını gördük. Bu, Türkiye'deki güçlü sivil toplumun ve Türk halkının ulusal çıkarlarını çok iyi anladığının net bir göstergesi. Bu ayrıca, Türkiye'nin son derece istikrarlı bir ülke olduğunu da bize kanıtladı. Türkiye politik, ekonomik ve sosyal anlamda çok parlak bir geleceğe sahip. Kesinlikle eminiz ki bu zorluklar geride bırakılacak ve Türkiye daha iyi bir geleceğe çok başarılı bir şekilde yol alacak."

FETÖ ile mücadeleye yönelik bir soruya Savinykh, Türkiye'yi çok iyi anladıklarını ve endişeleri paylaştıklarını belirtti. Savinykh, bu konuda mümkün olan bütün desteği sağlayacaklarını vurguladı.

Savinykh, ayrıca Belarus hükümetinin 4 yıl önce FETÖ'nün ülkede okul açma talebini kabul etmediğini, "Şunu gururla söylemeliyim ki Belarus belki de bu örgütün okul açma talebini 4 yıl önceden reddeden tek ülke. O zamanlar bunu tuhaf bulduk, arkasında gizlenmiş bir şeyler olduğunu düşündük. Bu yüzden de okul açmalarına izin vermedik." sözleriyle anlattı.

Türkiye ile bu konuda da iş birliği halinde olduklarını dile getiren Savinykh, ne gerekiyorsa etkili bir şekilde ve zamanlıca yapılacağını söyledi.

Belarus'ta FETÖ'ye bağlı "Dostluk Eğitim Kültür Kurumu"na ilişkin ise Savinykh, bu kuruluşun Türkiye'yle istişare içerisinde sıkı bir şekilde incelendiğinin ve Türkiye'nin bu konuda Belarus tarafından herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağının altını çizdi.

Güncellenme Tarihi : 18.11.2016 22:17

İLGİLİ HABERLER