Spor
  • 22.6.2014 21:53

Belçika Rusya'yı devirdi

Estadio Maracana’daki karşılaşma Belçika'nın vuruşuyla başladı. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan taraf Belçika oldu. Etkili ataklarıyla baskı kuran Belçika’nın gole yaklaştığı zamanlar olsa da Rusya iyi savunma yaparak oyundan kopmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Belçika öne geçmeyi başardı. 88. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Hazard'ın pasında topla buluşan Origi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 öne geçen Belçika, uzatma dakikalarında gole bir kez daha çok yaklaşsa da bu sefer ağlar havalanmadı ve karşılaşma 1-0’lık Belçika üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

90′ Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
88′ GOOOLL!!! Belçika, Divock Origi’nin golüyle 1-0 öne geçiyor.
86′ Belçika, Eden Hazard ile gole çok yaklaşıyor ! Sol kanattan aldığı pasla ceza sahası içinde sırtı dönük durumda topu kontrol eden Eden Hazard, bir anda dönüp süratleniyor ve rakiplerini seri hareketlerle ekarte ettikten sonra yaptığı vuruş savunmaya da çarpıp az farkla dışarı çıkıyor.
81′ Ceza yayı önünde topla buluşan Oleg Shatov, sağ kanattan hızla ceza sahasına koşu yapan arkadaşı Andrei Eschenko’yu görüyor ve ceza sahasına girer girmez topun gelişine Andrei Eschenko yerden bir vuruş deniyor ancak top çok az farkla direğin dibinden herkesin bakışları arasında dışarı gidiyor. Andrei Eschenko, hemen vurmak yerine topla ilerlemeyi tercih etseydi belkide daha yakın mesafeden topa vurma şansı doğacaktı.
78′ Eden Hazard’ın pasıyla ceza yayı üzerinde sırtı dönük pozisyonda topla buluşan Divock Origi, döner dönmez vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri dönüyor.
76′ Dmitri Kombarov’un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte topu Belçika savunmasında Axel Witsel karşılıyor.
71′ Dmitri Kombarov’un kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında Vincent Kompany topa kafayla rakibinden önce vuruyor ve top bir kez daha kornere gidiyor.
68′ Ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan Eden Hazard’ın şutu savunmadan geri dönüyor. Tıpkı oyundan alınan Romelu Lukaku gibi Eden Hazard da bugün kendisinden çok şey beklenmesine rağmen etkisiz bir görüntü çiziyor.
62′ Ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan Eden Hazard’ın şutu savunmadan geri dönüyor. Tıpkı oyundan alınan Romelu Lukaku gibi Eden Hazard da bugün kendisinden çok şey beklenmesine rağmen etkisiz bir görüntü çiziyor.
57′ Belçika ikinci oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Günün etkisiz ismi Romelu Lukaku oyundan çıkıyor ve yerine Divock Origi gol ümidi olarak kalan dakikalarda mücadele edecek.
53′ Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda, Dmitri Kombarov’un ceza sahasına yaptığı ortayı, savunmada Daniel Van Buyten karşılıyor.
46′ Felix Brych ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve Rusya ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.
İLK YARI SONA ERDİ
45′ İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.
41′ Ceza sahası dışı sağ çaprazdan Oleg Shatov’un ceza sahasına açtığı kavisli ortayı arka direkte Toby Alderweireld, hiç riske girmeyerek auta çıkan topa kafayla dokunuyor ve Rusya köşe vuruşu kullanacak.
36′ Belçika, Dries Mertens ile gole yaklaşıyor ! Kevin De Bruyne’ın orta yuvarlaktan attığı uzun pasla sağ kanatta topla buluşan Dries Mertens, rakibinden topu kurtardıktan sonra hızla ceza sahası içine giriyor ve sağ çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Igor Akinfeev tokatlayarak karşılıyor ve mutlak bir golü önlemeyi başarıyor
31′ Belçika zorunlu bir oyuncu değişikliğine gidiyor ve Thomas Vermaelen sakatlığı nedeniyle karşılaşmaya devam edemezken, yerini Jan Vertonghen’e bırakıyor.
27′ Sağ kanattan Dries Mertens’in ceza sahasına yaptığı orta arka direğe açılıyor ve köşe gönderine yakın bir noktada topla buluşan Eden Hazard, topla çok oynayınca savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor. Pozisyonun devamında Thomas Vermaelen, rakibi Oleg Shatov’u düşürüyor ve rakibine hızlı atak şansı vermiyor.
20′ Belçika baskını giderek arttıryor. Marouane Fellaini’nin orta yuvarlaktan attığı pasla Rusya yarı alanında topla buluşan Dries Mertens, ceza sahasının hemen önüne kadar topu sürdükten sonra hafif sağ çaprazdan çok sert vuruyor ve top az farkla direğin dibinden dışarı çıkıyor.
18′ Yine sağ kanattan gelişen atakta bu kez Toby Alderweireld topla buluşan isim oluyor ve sol ayağıyla arka direğe ortasını yapıyor. Marouane Fellaini topa vurmak için hareketleniyor fakat onun için hızlı bir top oluyor ve top doğrudan dışarı çıkıyor.
12′ Rusya gole yaklaşıyor ! Sol çaprazdan ceza sahasına şık çalımlarla ilerleyen Oleg Shatov, ceza yayı içindeki arkdaşı Viktor Faizulin’e pasını çıkarıyor. Viktor Faizulin topu soluna çekip sol köşeye çok sert vuruyor ancak aynı güzellikte kaleci Thibaut Courtois topu tam köşe tokatlıyor. Sonrasında Belçika savunması topu kornere göndererek tehlikeyi uzaklaştırıyor.
4′ Savunmadan atılan uzun pasla bir anda ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Dries Mertens, topa vurmakta biraz gecikince yaptığı vuruş Rusya savunmasından geri geliyor. Ceza sahası dışına sağ kanada açılan topa yine hareketlenen Dries Mertens, tekrar ceza sahasına ortasını yapıyor ancak herkesi aşan top ters kanatta Belçika savunması tarafından uzaklaştırılıyor.
1′ Felix Brych düdüğünü çalıyor ve zorlu mücadeleye Belçika başlıyor.
Stat: Maracana
Belçika: Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Kompany , Witsel, De Bruyne, Fellaini, Lukaku, Hazard, Mertens, Van Buyten
Rusya: Akinfeev, Kombarov, Berezutskiy, Ignashevich; Glushakov, Kokorin, Shatov, Samedov, Fayzulin; Kozlov, Kanunnikov

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:59

İLGİLİ HABERLER