Gündem
  • 28.9.2021 10:04

Belçika'da başörtüsü karşıtı iş ilanı!

Belçika'da bir ilkokulda işe alınacak kişinin "başörtüsüz olmasını" şart koşan iş ilanı yayından kaldırıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir ilkokulda işe alınacak kişinin "başörtüsüz olmasını" şart koşan iş ilanı yayından kaldırıldı.

Belçika'daki iş ve işçi bulma kurumlarından biri olan Actiris, Sainte-Genevieve Katolik okulunun temizlik elemanı istihdam etmek için verdiği ilanında "Başörtüsü giyilmesi yasaktır." şeklinde skandal ifadenin yer alması üzerine ilanı askıya aldı.

İlkokulun ilanının hukuki bakımdan inceleneceği, ardından nasıl olması gerektiği hususunda Actiris'in okulla temasa geçeceği bildirildi.

Kurumun sözcüsü Romain Adam, Belçika basınına yaptığı açıklamada, "İlandaki üslup, başörtüsü giyilmesini hedef aldığı için ayrımcılık içeriyor. Ancak diğer taraftan okul, kendi iç yönetmeliğine uygun olarak tarafsızlık politikası uygulamakta da özgür." dedi.

Tepki çekti!

Okulun bulunduğu Brüksel bölgesi hükümetinin İstihdam Bakanı Bernard Clerfayt da sosyal medyadaki paylaşımında ilandaki ifadenin ayrımcı nitelik taşıdığını belirtti.

İfadenin düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Clerfayt, "Tabii okul da kendi iç kurallarını uygulamada özgürdür." iddiasında bulundu.


 

Güncellenme Tarihi : 28.9.2021 10:05

İLGİLİ HABERLER