Gündem
  • 30.3.2009 14:30

BELEDİYE BAŞKANI KURAYLA BELİRLENECEK

Karasu ilçesine bağlı Kurudere beldesinde belediye başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Ali Dilsiz ile Milliyetçi Hareket Partisi adayı Mehmet Alemdar, seçmenlerden 615'er oy aldı. 1813 oyun kullanıldığı seçimde 42 oy geçersiz sayıldı. Adayların eşit oy alması sebebiyle Karasu İlçe Seçim Kurulu'nda oylar ikinci kez sayıldı. Seçim kurulundaki sayımda da adayların aldığı oylar eşit çıktı. Bugün her iki adayın aldıkları oylar seçim kurulunda son kez sayıma tabi tutulacak. Oylar bu sefer de eşit çıkarda belediye başkanı kura ile belirlenecek.

AKP adayı Ali Dilsiz, oyların ilçe seçim kurulunda yeniden gözden geçirileceğini söyledi. Çok ilginç bir seçim sonucuyla karşılaştıklarını anlatan Dilsiz, "Vatandaşın tercihi bu. İlk kez böyle bir seçim sonucu görüyorum. Çok şaşırdım. Diğer başkan adayıyla bir mahallede bulunan sandıkta da 58'er oy aldık. Seçim Kurulu'nun kararını bekliyoruz." dedi.

MHP'nin adayı Alemdar ise seçim kurulunun yeniden sayım yapacağını, oyların eşit çıkması durumunda kura çekileceğini ifade etti. Kanunların vereceği karara saygılı olduklarını kaydeden Alemdar, "Çok ilginç bir seçim sonucuyla karşılaştık. Oylarımızın toplamı eşit çıktı. Bir mahalledeki sandıkta da oylarımız diğer partinin başkan adayıyla eşit çıkınca başkan adayı arkadaşıma 'kan bağımızmı var' diyerek espiride bulundum." dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:40

İLGİLİ HABERLER