Gündem
  • 23.6.2014 17:40

Belediye Başkanından Audi makam aracı savunması

Kurt, arıza yapan Audi A6 model makam arabasının yerine firmanın Audi A8 marka makam aracı verdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart seçimlerinin ardından göreve başladığını belirtti. Kendisinden önce ihale yoluyla araç kiralandığını anımsatan Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediyemiz bünyesinde kullanılmakta olan makam aracı Audi A6 iken şimdi A8 oldu. Bunun neden sorun olduğunu da anlamış değilim. Bu haberi yapan gazeteci arkadaş beni hiçbir şekilde aramadı. Gazetecilik ahlakı açısında beni aramasının etik olacağını düşünüyorum. Bu tür bir suçlama yapıyorsanız suçlanan kişinin dinlenmesinde yarar olacağını düşünüyorum. Bu bilgiyi almamasına rağmen ısrarla üzerine giderek, bir televizyon kanalında yorum yaptığı sırada mimiklerini de inceledim. Sanki bir nefret duygusuyla suçlamalarda bulundu. Ben belediye başkanı olarak A8'e binmekten hiçbir zaman gocunmam. Yani şimdiye kadar Odunpazarı belediye başkanı A6'ya biniyormuş, bundan sonra A8'e biner. Bunda çok şey değişmez. Belediyemizin araç kiralama işi yılbaşından itibaren bir oto kiralama şirketine verilmiş. 46 adet araç, 10 adet otobüs, 36 adet şoför ile personel, ekipman taşınma işi toplu bir biçimde ihale edilmiş. Dolayısıyla makam aracı olarak kullanılan aracı özel bir ayrıcalığı yok. Bu 46 aracın içerisinde. Biz yönetime geldikten sonra 46 aracın fazla olduğunu düşündük. Sorduğumuzda yarısı kadar bir aracın yetebileceğini öğrendik. Ama sözleşme gereği ancak yüzde 20'sini iade edebildik. Şuanda bu firmadan belediyemiz tarafından kullanılan araç sayısı 34'e indirilmiştir. Yani 12 aracı geri gönderdik. Bunların arasında yedek makam aracı da var."

Belediye Başkanı Kazım Kurt kendisinden önce yapılan ihale sonucu kiralanan makam aracını kiralama işi yapan firmanın kendisinin değiştirdiğini belirterek, "Önceki makam aracı kullanılamayacağı için ilgili firma tarafından Audi A8 araç ile değiştirilmiştir. Öyle gazetede yazdığı gibi aylık kirası 20-25 bin lira gibi rakamlar değil yıllık kira bedeli 62 bin liradır. Yani aylık kira bedeli ise yaklaşık 5 bin liradır. Bu değişim belediyemize hiçbir külfet getirmemiştir. Bu araç belediyeye alınmış değil kiralık bir araçtır. Bundan önceki makam aracının kötü kullanıldığı, hor kullanıldığı servis kayıtlarında da mevcuttur" dedi.
Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER