Gündem
  • 29.10.2008 00:04

BELEDİYE, HAKKARİ'DE ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYMADI

HAKKARİ/MARMARİS - Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende, Atatürk anıtına Belediye Başkanlığının çelengi konulmadı.
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik ve Hakkari 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı çelenkleri sunuldu.
Daha sonra Hakkari Belediye Başkanlığı çelenginin anıta sunulması için anons yapıldı. Ancak Hakkari Belediyesinden herhangi bir yetkilinin katılmadığı törende, anıta çelenk sunulmadı.
Kentteki kurum ve kuruluşların çelenkleri sunmasının ardından tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP'lilere yönelik sözlerinden dolayı Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılmadıklarını söyledi.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen tören Atatürk Meydanı'nda yapıldı.
Marmaris Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve bazı siyasi partiler ile çeşitli kurum ve kuruluşlara ait çelenklerin Atatürk anıtına konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.
Bu sırada MHP Marmaris İlçe Başkanı Gürbüz Gürcoşkun, DTP Marmaris İlçe Teşkilatı yöneticileriyle birlikte saygı duruşunda bulunmak istemedi.
Marmaris Kaymakamı Serdar Polat'ın ikna ettiği Gürcoşkun, daha sonra saygı duruşuna katıldı.
Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürcoşkun, DTP'lilerin Atatürk anıtına çelenk koymadıklarını ancak saygı duruşuna katıldıklarını belirterek, ''Kaymakama giderek aynı safta saygı duruşunda bulunmak istemediğimi söyledim. Kaymakamımızın ricası üzerine birlikte saygı duruşunda bulunduk'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER