Gündem
  • 4.7.2009 12:04

BELEDİYE OTOBÜSÜNDE TAKMA DİŞİNİ UNUTTU

Vatandaşların otobüslerde unuttuğu eşyalardan 186'sı sahiplerine teslim edilirken 886'sını almak için girişimde bulunan olmadı. Listede dizüstü bilgisayardan takma dişe, cep telefonundan müzikçalara kadar çok çeşitli eşyalar bulunuyor.
Belediye otobüslerinde unutulan her cinsten eşyanın, Eşrefpaşa Yağhaneler'deki Çinili Cami yanındaki Kayıp Eşya Bürosu'nda depolandığını belirten ESHOT yetkilileri, öncelikle unutulan hattın bağlı bulunduğu hareket memurluklarına, sonuç alınamadığında ise söz konusu büroya başvurulması gerektiğini söyledi. Vatandaşların depoya konulan kayıp eşyaların bilgilerine, aylık olarak "www.eshot.gov.tr" adresinden ulaşması da mümkün. Kayıplara ait günlük bilgiler sistemin güncelleme çalışmaları devam ediyor.

ESHOT Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Yönergesi kapsamında kayıp bürosuna teslim edilen eşyalar, önce kayıt defterine tarih, miktar, cins, özellik ve sıra numarasıyla kaydediliyor. Yasak ya da müstehcense en yakın polis karakoluna teslim ediliyor. Eğitici değeri olan kitaplar, 6 ay bekletildikten sonra ESHOT kütüphanesine veriliyor. Diğer eşyalar ise yıl sonunda yapılan sayım sonucunda niteliklerine göre imha ediliyor, açık arttırmayla satılıyor ya da devlet ve özel kurumlara gönderiliyor.

İzmirli dalgın vatandaşların otobüslerde sıklıkla unuttukları arasında cüzdan, ehliyet, giysi, şemsiye, para, cep telefonu, çeşitli kartlar, dizüstü bilgisayar, takma diş, fotoğraf makinesi, künye, müzikçalar gibi eşyalar göze çarpıyor. Bu yıl otobüslerde unutularak Kayıp Eşya Bürosu'na götürülen bin 72 parça eşyadan sahibini bekleyenler arasında 165 cep telefonu, 265 parasız cüzdan, 90 paralı cüzdan, 11 kol saati, 249 öğrenci kartı, 7 öğretmen kartı, 119 çeşitli kimlik, 30 şemsiye, 4 müzikçalar, 15 sürücü belgesi, 1 dizüstü bilgisayar, 78 torba giyim, 2 künye ve 5 fotoğraf makinesi var.

Eşyalarını otobüste unutanlar, 544 Sokak, No: 2, Yağhaneler adresindeki Kayıp Eşya Bürosu'na, 250 29 77 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER