Gündem
  • 29.11.2020 09:03

Belediyedeki büyük vurgun ortaya çıktı! AK Parti harekete geçiyor

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde hayali ilahe ile yaklaşık 1 milyon TL'lik vurgun yapıldığı ortaya çıkmıştı. AK Parti, skandal konuya ilişkin suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde, 17 yazarın katılacağı bir söyleşi etkinliği için 23 Kasım 2016'da açık ihale yapılmış, ihaleyi kazanan Dilde Eğitim Spor Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi'ne 987 bin TL ödenmişti. Etkinliğin hiç gerçekleşmedi, söyleşi konuklarının ise etkinlikten haberlerinin olmadığını belgelenmişti.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran skandal ihaleye ilişkin AK Parti savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın da milyonluk vurgunun detaylarını araştırmak üzere müfettiş görevlendireceği bilgisine ulaşıldı. Beylikdüzü Belediyesi'ne bağlı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce gerçekleşen ihalenin hukuka aykırı olduğu belirtilerek sorumlularla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılacağı ifade edildi.

AK Partili isimlerden tepki

Konuya ilişkin AK Partili isimlerden açıklama geldi.

Beylikdüzü Belediyesi eski AK Parti Grup Başkanvekili Mücahit Birinci:

"İhalenin yapıldığı dönemde Beylikdüzü meclis üyesi ve partimizin grup başkan vekiliydim. Ben sahada ne adı geçen sanatçıları gördüm ne böyle bir etkinliğin gerçekleştiğinden haberdarım. Beylikdüzü'nde bu kadar geniş çaplı bir etkinlik olsa benim haberim olmaz mı? Sabah'ın haberi bir ihbardır. Bu ihaleyle ilgili hem idari soruşturma yapılmalı, hem de savcılık soruşturması açılmalı. Çünkü olmayan etkinliğe harcanan para kamuya ait."

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan:

"Ekrem Bey tarafından Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde "yapılmayan söyleşiye" 987 bin TL ödenmiş. Söyleşi yapıldığı söylenen yazarlar da belgeleri yalanlayarak sahte olduğunu söyledi. Hani tüyü bitmemişlerin hakkı? Hepsi hikâye..."

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer:

"Beylikdüzü'nde hayali ihale yap. Paraları yandaşa peşkeş çek. Şimdi soruyorum: 998 bin TL'yi kime indirdiniz Ekrem bey?"

Beylikdüzü Belediyesi, haberi doğruladı. Belediyeden yapılan açıklamada, 17 sanatçı ve yazarla söyleşi etkinliğinin gerçekleşmemesine rağmen ihaleyi alan Dilde Eğitim Spor Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi'ne ödeme yapıldığı kabul edildi. Açıklamada, "Yüklenici firmaya söyleşiler için 38.250 TL + KDV tutarındaki ödemenin sehven yapıldığı idaremizce tespit edilmiştir. Sehven ödenen tutar, yüklenici firmadan talep edilmiş ve Belediyemize iadesi sağlanmıştır" iddiasında bulunuldu.

Söz konusu geri ödemenin ise ne zaman yapıldığına ilişkin bilgi paylaşılmadı. Belediyenin açıklamasında etkinlik kapsamında yer alan kalemler de sıralandı. Ancak 987 bin liranın hangi kalemlere harcandığına ilişkin hiçbir bilgi paylaşılmaması dikkat çekti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yaşanan usulsüzlükler hakkında suskunluğunu sürdürüyor.

Kaynak: Sabah

Güncellenme Tarihi : 29.11.2020 09:06

İLGİLİ HABERLER