Ekonomi
  • 5.1.2015 17:26

Belediyenin borcu nedeni ile mezarlıklara haciz konuldu

Tokat'ın 3 bin 500 nüfuslu Sulusaray ilçesinde belediyeye gelen haciz nedeni ile belediye işçileri ve hizmet bekleyen vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. 30 Mart 2014 seçimlerinde göreve gelen AK Parti'li Belediye Başkanı Halil Demirkol, belediyenin yaklaşık 5 milyon 500 bin TL’lik borcu nedeniyle zor günler geçirdiklerini kaydetti. Başkan Demirkol, göreve geldiklerinde icra dosyaları ile karşılaştıklarını ifade ederek,

“Yaklaşık 40-50 civarında icra olduğunu gördük. Tapu kayıtlarında belediyeye ait arsa, hizmet binası, mezarlık, su deposunun icralık olduğunu öğrendik. Bizler geçmişi ile gurur duyan, kültürüne, atalarına düşkün bir millet olarak bunu Sulusaray halkı olarak üzüntü ile karşıladık. Şu anda 5 milyon 500 bin TL borcu var. Nerede bu yatırımlar” diye konuştu.

Demirkol, Tokat merkezde temaslarda bulunurken makam aracına haciz konulması nedeni ile şu anda kendine ait otomobili makam aracı olarak kullandığını belirterek, “Yetiştirme yurdunda yetiştim, bu devletin vergileri ile büyüdüm. Aracımı hizmette seve seve kullanıyorum. İnşallah bu sorunları aşacağız. Maaşlarını alamayan işçi arkadaşlarımızdan zaman tanımalarını istedim” dedi.

NURHAN İÇMEZ

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:07

İLGİLİ HABERLER