Dünya
  • 16.1.2010 09:52

BELLERIVE: 15 BİNDEN FAZLA CESET GÖMÜLDÜ

PORT-AU-PRINCE - Haiti Başbakanı Jean-Max Bellerive, ülkesini yerle bir eden depremin ardından şu ana kadar 15 binden fazla cesedin gömüldüğünü açıkladı.
Bellerive, Fransa'nın işbirliğinden sorumlu bakanı Alain Joyandet ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada,''15 binden fazla ceset gömüldü'' dedi.
Cesetleri gömmek için toplu mezarların kazıldığı, binlerce kişinin cesedinin halen enkaz altında olduğu bildiriliyor.
Haiti Sağlık Bakanı Alex Larsen de düzenlediği basın toplantısında, depremde 50 binden fazla kişinin öldüğünü, 250 bin kişinin yaralandığını belirtti.
Felaketten bu yana yaklaşık 1,5 milyon kişinin evsiz olduğunu vurgulayan Larsen, hükümet merkezinin uluslararası havalimanı yakınındaki bir polis karakoluna taşındığını, yaralıların tedavisi için spor salonlarının sağlık merkezlerine dönüştürüldüğünü bildirdi.

-HAİTİ'DE TEMİZ SUYA VE İLACA İHTİYAÇ VAR-
Haiti'de, en fazla temiz suya ve ilaca ihtiyaç olduğu bildirildi.
Ruanda'da çalışan Colombia Üniversitesinden halk sağlığı uzmanı Josh Ruxin, Haiti'nin depremden önce de AIDS, verem, çocukluk hastalıkları ve yetersiz beslenmeyle mücadele ettiğine dikkati çekti.
Uzmanlara göre, Haiti'de gelecek günlerde depremzedeleri, kurtarma görevlileri ile doktorları kirli suların neden olduğu ishal ve koleranın tehdit etmesi bekleniyor. Temiz su sıkıntısı nedeniyle çok sayıda çocuk ve yaşlının hayatını kaybetmesinden endişe ediliyor.
Yaraların enfeksiyondan korunması için antibiyotiklere ve temiz bandajlara ihtiyaç bulunduğu bildirilirken, hastanelerin ve eczanelerin yıkılması nedeniyle bu konuda da büyük sıkıntı yaşanacağı belirtiliyor.
Bu arada ABD Başkanı Barack Obama da Haiti'deki deprem felaketinin ardından insanların hayatını kurtarmak ve tekrar normal yaşama dönmesini sağlamak için gereken ne varsa yapacaklarını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:07

İLGİLİ HABERLER