Spor
  • 10.5.2013 17:12

Belözoğlu : 'G.Saray'ı tebrik ettim'

Fenerbahçe’nin kaptanı Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında kendi evlerinde oynayacakları Galatasaray maçında üstünlüklerini korumak istediklerini söyledi.

Galatasaray’ın alkışlanması polemiğinin niçin bu kadar çok gündeme geldiğini anlayamadığını ifade eden Belözoğlu, kendisinin zaten milli takımdan da arkadaşları olan Galatasaraylı futbolcuları şampiyonluklarından ötürü tebrik ettiğini kaydetti.

“ÖNÜMÜZDEKİ SENELERDE DE FENERBAHÇE’Yİ YARI FİNALLERDE, FİNALLERDE GÖRMEK İSTİYORUZ”
UEFA Avrupa Ligi’ne yarı finalde veda etmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ama buralara kadar gelmenin de büyük bir başarı olduğunu kaydeden Emre Belözoğlu, “Yarı finali hep birlikte yaşadık. Gönül isterdi ki finali de yaşayalım. Ama bu da çok büyük bir başarıdır. İnşallah bu anlamda çıtayı yükselttik. Önümüzdeki senelerde de Fenerbahçe’yi yarı finallerde, finallerde görmek istiyoruz. Umarım finalleri ve kupaları taraftarlarımıza armağan ederiz" dedi.

“DERBİNİN ATMOSFERİ ÇOK GÜZEL OLUYOR”
Derbi maçla ilgili olarak ise Belözoğlu, "Derbinin atmosferi çok güzel oluyor. Galatasaray şampiyon oldu. Onları tebrik ediyoruz. Zor bir maç olacak. Rakibimize karşı sahamızda bir üstünlüğümüz var. Onu devam ettirmek, ligi de iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Ardından kupa finalimiz var. Maçta gülen taraf biz oluruz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDE GALATASARAY VE KUPA FİNAL MAÇI VAR”
Belözoğlu, sakatlığıyla ilgili olarak ise şu açıklamada bulundu:
“Ben 2 haftadır oynuyorum ama fizik olarak tam hazır değilim. 1,5 aydır top oynamıyorum. Kolay bir şey değil, yaş da ilerledikçe dönüşler de uzun sürüyor. O yüzden elimden geldiğince bu maça kendimi hazırlamak istiyorum. Bizim adımıza önümüzde çok önemli 2 maç var biri Galatasaray diğeri kupa final maçı var. Karabükspor maçı da önemli, her maça ayrı ayrı bakıyoruz ama bu maçlara kadar biraz daha kendimi hazırlamaya çalışacağım. Henüz yüzde yüz seviyede olmadığımı düşünüyorum."

“TEBRİK ETMEM GEREKENLERİ TEBRİK ETTİM”
Galatasaray’ın Kadıköy’de alkışlanması ile ilgili polemiklere anlam veremediğini vurgulayan sarı-lacivertlilerin kaptanı, "Bu polemikler, 15 gün önce vardı, 6-7 yıl önce yoktu. O zaman sorulmuş muydu Galatasaraylı futbolculara? O zaman olmuş muydu bu polemik? Bilmiyorum. Bunun atılacak en son adım olduğunu düşünüyorum. Futbolcuların arasında böyle bir problemi zaten yok. Ben Galatasaray şampiyon olduktan sonra milli takımdan kardeşlerimi, yakın olduğum çoğunu tebrik ettim zaten. Bu adımdan önce çok önce atılması gereken birçok adım var. Onların da futbolcuların işi olduğunu düşünmüyorum. Tebrik etmek konusu benim adıma geride kaldı. Tebrik etmem gereken arkadaşları zaten tebrik ettim. Sahanın içinde de derbiye yakışır bir maç olmasını diliyorum. Bu son adım olarak görülmesi gereken bir şey bence. Bundan önce atılması gereken çok çok önemli adımlar var. Bu polemiğin niye bu kadar gündeme geldiğine Fenerbahçe takım kaptanı olarak da anlam veremiyorum. Taraftar, camia ve yöneticiler arasındaki ilişkiler olsun; bence bunlar çok daha çok önemli adımlar. Medyanın kendi arasında yaptığı çatışmalar var. Futbolcuları bu anlamda en masum kesim olarak görüyorum. Sahada formamızın hakkını vermek adına, kazanmak adına mücadele içindeyiz. Ama 90 dakika sonunda herkesle arkadaşlığımızı dostluğumuzu devam ettiriyoruz. Futbolcuların atacakları adımlar en son adımlar, ondan önce atılacak birçok adım var" ifadelerini kullandı.
Belözoğlu, İngiltere’de olduğu gibi Türkiye’de de rakip takım taraftarlarının bir arada maç izleyip izleyemeyeceği yönündeki bir soruya ise, "Her ülkenin kendi dinamikleri var. Bizim ülkemizde bunlar geçmişte yaşanmış. Bunun adımının temelden atılması gerekiyor. Bir anda değişecek şeyler değil bunlar. Bir anda gerçekleşmesini beklemek de biraz hayalcilik olur. Toplumsal şuurun geliştirilmesi gerekir. Medya buna öncülük etmeli. Akabinde yöneticiler, futbolcular, teknik adamlar herkes ortak bir şuur geliştirip bu konu aşılabilir. Bunun dışında bunlar iki günde değişecek şeyler değil" cevabını verdi.

“RAKİBİMİZ KİM OLURSA OLSUN EVİMİZDE MİSAFİRPERVERLİĞİYLE TANINAN BİR KULÜBÜZ”
Belözoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
"Taraftarımız geçmişte bu anlamda gerekli tecrübeleri edindi. Rakibimiz kim olursa olsun evimizde misafirperverliğiyle tanınan bir kulübüz. Kim olursa olsun en iyi şekilde ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Taraftarımızın bu anlamda diğer tüm kulüplerin taraftarlarından daha bilinçli olduğuna inanıyorum."
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER