Spor
  • 29.8.2011 15:30

'BEN BÖYLE FEDERASYONUN!...'

Futbol Federasyonu, TFF binasında hukukçularla yapılan görüşmelerde ağır hakaretler eden Burcuoğlu için harekete geçti. F.Bahçe avukatı hakkında hem suç duyurusunda bulunulacak hem de tazminat davası açılacak

DEVLER Ligi’nden men edilmesi, sonrasında da Bank Asya 1. Lig’e düşürülme talebinin reddedilmesinin ardından F.Bahçe ile Futbol Federasyonu arasında ipler gerilirken, TFF yönetimi sarı-lacivertlilerin avukatını mahkemeye veriyor.

Nedeni ise F.Bahçe’nin Devler Ligi’nden men edilmesinin ardından kulübü temsil eden avukat Haluk Burcuoğlu’nun federasyonda yapılan görüşmelerdeki tavrı. F.Bahçe, men kararının alındığı günün ertesinde yani 25 Ağustos’ta Tahkim Kurulu’na itiraz ederken Burcuoğlu, Tahkim’deki duruşma öncesinde yaptığı “Biz federasyonu özerk zannediyorduk değilmiş. Kendi kararını hiçe sayıp ordan uyduruk bir bildiri yaratıp kendi kararını veriyor. Çok enteresandır alın okuyun mevzuatı. TFF’nin Şampiyonlar Ligi’nden men etme yetkisi yok. Bu kadar. Hukukçu olduğuma üzülüyorum. Sadece Tahkim Kurulu değil, her yere gideceğiz. Öğrenecekler F.Bahçe’yi” diyerek TFF’yi sert bir dille eleştirmişti.

FEDERASYON kaynaklarından alınan bilgiye göre Haluk Burcuoğlu, başkan M.Ali Aydınlar ve başkan vekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ’ın yer almadığı hukukçularla yapılan görüşmeler esnasında üslubunu daha da sertleştirdi. Hatta Burcuoğlu TFF’ye ağır hakaretler edip ve galiz küfürler savurdu. Hatta daha sonra TFF binasına gelen asbaşkan Ali Koç’un Burcuoğlu’nu bu konuda uyardığı ifade edildi. Bu gelişmelerin ardından Federasyon yönetimi hem Haluk Burcuoğlu ile ilgili suç duyurusunda bulunma hem de tazminat davası açma kararı aldı.

ALİ KOÇ, PFDK’DA

BU arada F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, Futbol Federasyonu aleyhine sarf ettiği sözler nedeniyle Disiplin Kurulu’na gönderildi. Bank Asya’ya düşme taleplerinin reddedilmesinden sonra “Federasyon 3 kişi ile yönetiliyor. Dik duramadılar, F.Bahçe’nin hakkını savunamadılar. UEFA’nın şantajına boyun eğdiler. TFF şark kurnazlığı yapıyor” diyerek federasyonu eleştiren Koç PFDK’ya sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER