Asayiş
  • 25.9.2013 11:53

"Ben sokakta kadın görünce başımı öne eğerim"

SAMSUN'da üniversite öğrencisi genç kızı taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 26 yaşındaki Faruk Coşkun, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ağlayarak savunma yapan sanık, olay günü çok alkollü olduğunu belirterek, "Ben sokakta kadın görünce başımı önüme eğerim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum ama böyle bir şey yapmış olamam" dedi. Başına gelenleri gözyaşları içinde anlatan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi G.D. ise sanıktan şikayetçi oldu.

İlkadım İlçesi Liman Mahallesinde geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda, özel güvenlik görevlisi olan Faruk Coşkun, ağabeyi ile kavga ettiği için aşırı derece alkol alıp Gençlik Parkı'nda oturmaya başladı. İddiaya göre bu sırada arkadaşlarıyla birlikte elinde bir buket çiçekle doğum gününe giden G.D.'yi gördü. Kızların yolunu kesen sanık, "Bu çiçeği kimden aldın" diyerek bağırıp küfür etmeye başladı. Korkuya kapılan genç kız ve arkadaşları kaçmaya çalıştı. Ancak, Coşkun kısa süre sonra yakaladığı G.D.'yi elle taciz edip küfür ve hakaretlerde bulundu. G.D. sanığın elinden kaçarak halk otobüsüne binip polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polisler, 3.00 promil alkollü olan Faruk Coşkun'u gözaltına aldı. Mahkemeye sevkedilen sanık tutuklandı.

Samsun 1'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde taciz suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanık, savunmasını yaparken ağladı. Aşırı derecede alkollü olduğu için olayı tam olarak hatırlamadığını söyleyen Coşkun, "Parkta küçük bir kıza bir adam esrar veriyordu. Onları görünce bağırdım. Sonra adamı uyardım. Eve giderken de G.D'yi gördüm. Ama ben, bu bayanı esrar alan kız sandım. Ve onu da uyarmak istedim. Ters cevap verince küfür ettim. Ama taciz etmedim. Ben sokakta kadın görsem başımı öne eğerim. Nişanlımın bile elini utandığım için tutmam. Ne yaptığımı hatırlamıyorum ama böyle bir şey yapmış olamam" dedi.

Duruşmaya katılan G.D. ise başına gelenleri gözyaşları arasında anlattı. Sanığı tanımadığını söyleyen genç kız, "Doğum gününe giderken parktan geçtik. Bu sırada sanık önümüze geçti. Bana bu çiçeği kimden aldın diyerek bağırıp hakaret ve küfür etmeye başladı. Kolumdan çekiştiriyordu. Kaçtım ama beni yakalayıp elle tacizde bulundu. Bir ara elinden kurtuldum ve otobüse binip polisi aradım" diyerek şikayetçi oldu.

Mahkeme sanığın tahliye talebini kabul etmeyerek, genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için duruşmayı erteledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER