Asayiş
  • 5.11.2020 17:59

Benefit Süt Toplama Merkezi kapatıldı, süt banyosu yapanlar gözaltına alındı

Konya'daki süt fabrikasında skandal görüntüler! Fabrika kapatıldı! 2 kişi gözaltına alındı

Tarım ve Orman Bakanlığından Konya'da paylaşılan görüntüler için son dakika açıklaması geldi. Süt üretim tesisinde Uğur Turgut isimli TikTok kullanıcısı bir şahsın süt kazanının içine girerek süt banyosu yaptığı anları kamera kaydına aldı. Çekilen görüntüler, eğlence amaçlı kullanılan sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşıldı. Halk sağlığını tehlikeye atan skandal görüntülerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Söz konusu işletmeye ekipler yönlendirildi. İşte son dakika haberin detayları...

Son dakika haberi: Konya'daki süt fabrikasında skandal görüntüler! Fabrika kapatıldı! 2 kişi gözaltına alındı

Konya'da üretim yapan bir süt fabrikasında, skandal görüntüler kaydedildi. Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalışan Uğur Turgut isimli TikTok kullanıcısı, üretim merkezinin içerisinden bir görüntü yayınladı.

Süt fabrikasında çalışan bir şahsın, süt kazanına girerek banyo yaptığı anların kaydedildiği görüntüler, Uğur Turgut tarafından paylaşıldı.

SÜT KAZANINDA BANYO YAPTI

Kemal Sunal'ın Sakar Şakir isimli filminin bir sahnesinde 'Marmara Kamil' karakterinin replikleriyle yayınlanan görüntülerde, fabrika çalışanının kazana çıplak bir şekilde girdiği görüldü.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Süt kazanının içerisinde süt banyosu yapan şahsın görüntülerine, sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

2 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI
Konya'da süt toplama merkezinde kazanda süt banyosu yapılması anına ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanununun 185'inci 'İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir' maddesi kapsamında işlem yapılacağı öğrenildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

Konya'daki bir süt üretim tesisinde olduğu ileri sürülen halk sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan görüntüler üzerine söz konusu işletmeye ekiplerimiz ivedilikle yönlendirilmiştir. Gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılacaktır.

İŞ YERİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NIN TALİMATIYLA KAPATILDI

Skandal görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından iş yeri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı üzerine kapatıldı. Görüntülerin ardından süt toplama merkezinde denetim yapan Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, iş yeri hakkında 4 yasal işlem uyguladıklarını belirtti.

Ergin, şunları söyledi:

''Bugün maalesef bizi de üzen bir olay. Sosyal medyada yayınlanan bir süt toplama ünitesinde bir kişinin süt banyosu yapmasıyla ilgili görüntü vardı. Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin de talimatıyla buraya denetime geldik. Gıda denetim ekiplerimizle birlikte denetimimizi yaptık. Sosyal medyada yayınlanan yeri tespit ettik. Bununla ilgili dört konuda işlem yapacağız. Birincisi, insan sağlığını riske soktuğu acil durumlardan dolayı 5996 Sayılı Kanununun 41'inci maddesinin 'e' bendine göre faaliyetten men cezası uygulayacağız. İkincisi 13 bin 934 lira para cezası uygulayacağız. Üçüncüsü, kişilerin sağlıklarını riske soktuğu için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak. Dördüncü olarak da var olan sütlerin imhası ve işletme onay belgelerinin iptali şeklinde uygulama yapacağız. İşletmeyi bugünden itibaren faaliyetten menediyoruz. Onay belgelerini iptal ediyoruz ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Konya'daki üretilen sütlerin bu şekilde heba edilmesine izin vermedik ve vermeyeceğiz.''

"BİZ İŞLETMEYİ BAZ ALIRIZ"

Görüntülerde işçinin banyo yaptığı sıvının süt olduğunu belirten Ergin, ''Görüntüde süt gibi görünüyor. Kişiyle ilgili işletme sahibi, gerekli işlemleri başlatıp işten çıkardığını söylüyor; ama o tabii işletmeyle ilgili, bizimle ilgili bir sorun değil. Biz işletmeyi baz alırız. Firma, piyasaya süt verdiklerini söylediler. Biz onunla ilgili çalışmaları da sürdürüyoruz'' dedi.

 

Son dakika haberi: Konya'daki süt fabrikasında skandal görüntüler! Fabrika kapatıldı! 2 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Uğur Turgut

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma doğrultusunda görüntülerde yer alan Emre Sayar ve çekip paylaşan Uğur Turgut gözaltına alındı.

FİRMA: İŞ AKDİ FESHEDİLDİ
Konuya ilişkin bir açıklama da Benefit Süt Fabrikasından geldi. Firma çalışanın işine son verdiğini duyurdu.
Benefit Hayvancılık'ın Facebook hesabından paylaşılan açıklamada şöyle denildi: "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TORKU'DAN AÇIKLAMA: HİÇBİR BAĞIMIZ YOKTUR
Ünlü gıda firması Torku'nun söz konusu firmadan süt aldığı iddia edildi. Torku iddiaları yalanladı. Şirketten yapılan açıklamada "Söz konusu firma ile başta Torku olmak üzere hiçbir Konya Şeker iştirakinin geçmişte bir iş bağı veya ticari alışverişi olmadığı gibi, bundan sonra da kesinlikle olmayacaktır. Torku'nun bu firmadan süt aldığına dair iddialar tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamakta olup konuyla ilgili yargı makamları nezdinde hukuki girişimde bulunulmuştur. Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker'in bulunduğu 'Torku Güvenilir Gıda Zinciri'nin iki temeli, sertifikalı çiftçilerden oluşan hammadde tedarik modelimiz ve yüksek teknolojinin kullanıldığı en üst düzeyde hijyenin sağlandığı 'Akıllı Üretim Tesisimiz' ile tüketicilerimize her aşamada titizlikle denetlenen ürünler sunduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz" denildi.


 

 

 

Son dakika haberi: Konya'daki süt fabrikasında skandal görüntüler! Fabrika kapatıldı! 2 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: Emre Sayar

PARA CEZASI

Fabrikadaki bir çalışanın süt dolu tekne içindeki görüntüsünün sosyal medyada yer almasının ardından gerçekleştirilen denetim sonucunda işletmeye ve çalışan 2 kişiye idari para cezası kesildi

Denetimde iş yerinin insan sağlığı ve güvenirliği açısından tehlike oluşturduğu tespiti yapıldığından ürünlere el konulduğu ve işletmenin faaliyetinin durdurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışanların hijyen belgelerinin olmaması nedeniyle çalışan iki kişiye bin 700 lira, 5996 Sayılı Kanun kapsamında hijyen gerekliliklerine aykırı hareket etmekten işletmeye 13 bin 934 lira, hijyen kayıtlarının tutulma gerekliliklerinin uygulanmaması nedeniyle yine işletmeye 5 bin 570 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığımızın da inceleme başlattığı işletme hakkında kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir."

Güncellenme Tarihi : 5.11.2020 18:16

İLGİLİ HABERLER