Gündem
  • 30.11.2011 22:11

BENİM OLDUĞUM YERDE HİÇBİR KULÜBE YANLIŞ YAPILMAZ!..

Basın toplantısında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar; "İyi niyetle bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Herkes sağduyulu olsun. Birbirimizi karalayarak, hedef göstererek bir yere varamayız. Emek ve zamanı veriyoruz. Sağduyulu ve anlayışlı olmalıyız. Varsa problem oturalım, konuşalım. Birbirimizi suçlamayalım" dedi.
Gizlilik nedeniyle ve kimsenin ifadesini alamadığımız için karar alamadıklarını belirten Başkan Aydınlar, "Benim olduğum yerde hiçbir kulübe yanlış yapılmaz. 15 Ağustos toplantısında Fenerbahçe ile ilgili bir değerlendirme okumadım. Etik Kurulu raporu ile ilgili medyada yazılanların hepsi yalan. Raporu okumuş biri olarak o açıdan çok rahatım. Demek ki, Etik Kurulu raporu kimseye sızmadı. Belli kariyerler yapmış kişiler olarak gizlilik kararının ne anlama geldiğini bilecek konumdayız. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilme kararı, Türk futbolunun menfaatleri doğrultusunda TFF Yönetim Kurulu'nca oy birliği ile verilmiştir" diye konuştu.
Bu konu ile ilgili diyaloga her zaman açık olan bir yönetim olarak Fenerbahçe'nin ve Sayın Ali Koç'un basın toplantısından önce kendileri ile temas etmelerinin daha doğru olacağını söyleyen TFF Başkanı, bugünkü basın toplantısının ana temasının, Pierre Cornu'nun CAS'a verdiği rapor ve rapordaki ifadeler olduğunu belirtti. Cornu'nun beyanlarından duyulan rahatsızlığı UEFA'ya yazılı bildirdiklerini belirten Mehmet Ali Aydınlar, Pierre Cornu'nun raporundaki bilgilerin TFF'ye 18 Kasım'da ulaştığı ve Futbol Federasyonu'nun bunu takip eden ilk iş günü olan 21 Kasım'da resmi itiraz yazısı gönderdiklerini söyledi.
Aradan 10 gün geçtiğini hatırlatan Başkan Aydınlar, halen bu mektubu reddeden herhangi bir yazının UEFA tarafından gelmediğini belirtti. Başkan Aydınlar; "Ali Koç basın toplantısında, UEFA ile TFF arasında karşılıklı mutabakat olduğunu söyledi. Bu durum gerçeği yansıtmamakta. TFF ve hiçbir yetkilisi hiçbir zaman böyle bir olayın içinde olmadı. Biz CAS'a yaptığımız savunmada tapelerden ve tutuklu kişilerden bahsetmedik.
TFF'ye göre "UEFA tarafından gönderilen 23 Ağustos 2011 tarihli Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden çıkartılmasına ilişkin "talimatı"nın TFF'ce infaz edilmesine Fenerbahçe tarafından itiraz edilmesi", aslında TFF Yönetim Kurulu'nun 24 Ağustos 2011 tarihli Fenerbahçe'nin 2011/2012 UEFA Şampiyonlar Ligi'nden çıkartılması kararının hukukiliğine itirazda bulunması anlamına gelmektedir.
Bu karar, UEFA tarafından gönderilen ve Türkiye'de devam eden şike soruşturması doğrultusunda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden gönüllü olarak çıkması gerektiğini belirten mektup üzerine alınmıştır. Alternatif olarak UEFA TFF'nin Fenerbahçe'yi 2011/2012 Şampiyonlar Ligi'nden çıkartmaya yönelik bir karar alabileceğini önermiştir. Bu iki halden birinin uygulanmaması halinde UEFA kendi disiplin soruşturmasını açacağını ve hem Fenerbahçe'ye hem de TFF'ye ceza vereceğini belirtmiştir.
Bu mektubun alınması üzerine, TFF aynı gün derhal mektubun içeriğini Fenerbahçe'ye göndermiştir. 24 Ağustos 2011 tarihli cevabında Fenerbahçe, bu kadar kısa bir sürede böylesine önemli bir kararı alamayacağını beyan etmiştir.
Fenerbahçe'nin bu yazısı üzerine, konu 24 Ağustos 2011 tarihinde TFF Yönetim Kurulu'nun yaptığı olağanüstü toplantıda değerlendirilmiştir. Ardından da, hem Fenerbahçe'nin hem de TFF'nin karşılaşması muhtemel ağır cezalar ışığında, TFF Yönetim Kurulu 24 Ağustos 2011 tarihinde Fenerbahçe'nin 2011/2012 UEFA Şampiyonlar Ligi'nden çıkartılmasına karar vermiştir.

Fenerbahçe'nin ikinci dilekçe teatisinin zorunlu olduğunu zira Pierre Cornu'nun beyanında güya UEFA ile TFF arasında Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginden ihracına ilişkin bir anlaşma olduğu yönünde bir önermesi mevcuttur. Bu önerme yanlış bir yorum üzerine kurulmuştur. Beyanlarda böyle bir anlaşma yoktur. Böyle bir anlaşma yapılmamıştır. Bu, aslında olmadığı halde sanki yeni bir olay varmış gibi gösterme yönünde yapılmış başarısız bir girişimdir. Bu konu bir yere varmayacaktır. UEFA ikinci dilekçe teatisi ile ilgili daha önceki beyanlarını tekrar eder" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER