Gündem
  • 13.8.2018 14:27

Berat Albayrak'tan AB'ye çağrı Almanya'ya teşekkür

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İyi niyetle hareket eden ve diplomasiyi savunan politikacılar AB ile olan ilişkilerde Türk halkının güvenini güçlendirecektir." dedi ve Almanya Ekonomi Bakanı'nın ABD yaptırımları sonrası Türkiye'ye verdiği destek nedeniyle memnuniyetini belirtti.

Bakan Berat Albayrak, dün Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'in Türkiye'ye verdiği destekle ilgili Twitter üzerinden bir mesaj yayımladı.Bakan Albayrak, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlardan dolayı Altmaier'in söylemlerini memnuniyetle karşıladığını belirtirken, "iyi niyetle hareket eden ve diplomasiyi savunan politikacıların AB ve Almanya ile olan ilişkilerde Türk halkının güvenini güçlendireceğini" belirtti.

Onaylanmış hesap @BeratAlbayrak

I appreciate Mr. @peteraltmaier’s remarks on the most recent U.S. actions against Turkey. Politicians who act in good faith and advocate diplomacy, will strengthen the Turkish people's confidence in our relations with Germany and the EU.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Washington yönetiminin diğer ülkelere ticaret kuralları dikte edemeyeceğini söylemiş ve NATO üyesi olan ve 80 milyonluk nüfusa sahip bir Türkiye ile ekonomik ilişkileri ilerletmek istediklerini ifade ederek, "Türkiye, Avrupa'da güvenlik ve güvenilirlik anlamına geliyor. Göçle ilgili konularda Ankara ile çok iyi bir şekilde çalışıyoruz" diye konuşmuştu

 

 

Güncellenme Tarihi : 13.8.2018 14:38

İLGİLİ HABERLER