Gündem
  • 10.6.2014 14:15

Berkin Elvan için yürüyen üç öğrenci hakim karşısında

Sanıklardan Mert Demirhan, "Anayasal hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmaktan dolayı hiçbir şekilde pişman değiliz. Anayasada verilen haklarımızı kullandık" dedi.
Geniş güvenlik tedbirinin alındığı Kırıkkale Adliyesi önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, mahkemeye çıkan arkadaşları, Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan Mert Demirhan, Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aykut Babacan ve 2'nci sınıf öğrencisi İlay Gültekin'e destek verdi. Kırıkkale 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruması bugün yapıldı. Duruşma hakimi, Yahşihan ilçesinde bulunan Kırıkkale Üniversitesi kampusu önünde düzenlenen protesto yürüyüş nedeniyle Yahşihan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gerekli yazının istenmesine karar verip, duruşmayı 26 Haziran 2014 tarihine erteledi.

Mert Demirhan duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, Berkin Elvan'ın öldüğü gün olan 11 Mart tarihinde üniversitenin B kapısı önünde düzenlediğikleri protesto gösterisinin ardından haklarında açılan davanın ilk duruşmasının bugün görüldüğünü belirtti. Demirhan, Berkin Elvan'ın ölümüne çok üzüldüklerini anlatırken, "Bunun sorumlusu o gün ona orada gaz kapsülü sıkan kişiler olduğunu düşünüyoruz. Berkin Elvan ve diğer şehitlere de aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz" dedi.

Ülkede polis terörü bulunduğunu öne süren ve bunun son bulmasını istediklerini belirten Demirhan, iddialarına şöyle devam etti:

"AKP nin olaylara biraz daha yatıştırıcı bakması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer böyle bakmazsa, ülkemizde bu olaylar süregelecek. Biz bunu asla istemiyoruz. Bunu, gezinin 1'inci yıldönümünde de gördük. Ortalığı provake etmek amaçlı grupların çıktığı olaylar oldu. Bunlara karşı Türkiye Gençlik Birliği üzerinde gerekli tavrımızı koruduk. Hiçbir şekilde halkı kışkırtma suçunu kabul etmiyoruz. İddianamede halkı kışkırtma sucundan yargılanıyoruz. Bunu kabul etmediğimizi mahkemede ifade ettik. Dava 15 gün sonraya ertelendi. Beraat edeceğimize güvenimiz sonsuzdur. Biz gezi şehitlerini anmaya her zaman devam edeceğiz. Oonlar bizim onurumuzdur. Gezi şehitlerinin ölümsüz olduğunu defalarca haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz."

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)-

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER