Asayiş
  • 5.1.2015 22:01

Berkin Elvan yürüyüşünde olay

Berkin'in mezarına karanfil bırakan eylemcilerden bazıları, grubun dağılması sırasında polise molotof kokteyli atınca, polis de biber gazıyla müdahale etti.
Berkin Elvan'ın doğum günü nedeniyle "Halk Cephesi" üyesi yaklaşık 150 kişi, Elvan’ın vurulduğu Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi’nde toplandı. “Berkin Elvan’ın katili aranıyor" yazılı pankart açan eylemciler, ara sokaklardan mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Berkin Elvan’ın posterlerini taşıyan eylemcilerden çoğunun yüzlerine Elvan maskesi taktığı görüldü.

MEZARLIKTA ANMA
“Berkin Elvan / 15’inde bir fidan" ve “Berkin’in katillerinden hesap sorulacak" şeklinde slogan atan grup, Piyalepaşa Bulvarı'na indi. Bu sırada, polis ekiplerine taş atılması üzerine, polisler taşların geldiği noktaya plastik mermi sıktı.
Polisin yoğun güvenlik önlemi ve takibi altında Feriköy Mezarlığı’na ulaşan grup, Berkin Elvan’ın mezarına karanfiller bıraktı.
Burada yapılan basın açıklamasında, Berkin Elvan’ın katilleri bulununcaya kadar mücadele edileceği belirtildi.

DAĞILMA SIRASINDA OLAYLAR ÇIKTI
Grup dağıldıktan bir süre sonra, Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine ara sokaklardan çıkan bir grup tarafından molotofkokteyli atıldı. Yüzleri maskeli olan gruba polis gaz bombasıyla karşılık verdi.
Yaklaşık yarım saat süren olayların ardından ara sokaklara giren polis ekipleri grubu dağıttı. Polisin mahalledeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:06

İLGİLİ HABERLER