Dünya
  • 13.5.2013 19:55

Berlusconi'nin "Ruby" davası

ROMA  - İtalya'da eski başbakan Silvio Berlusconi'nin, reşit olmayan bir genç kızla ilişkiye girmek ve aynı kızın tutuklu bulunduğu karakoldan salıverilmesini sağlamaktan yargılandığı "Ruby" davasında savcı Ilda Boccassini, Berlusconi için 6 yıl hapis ve ömür boyu tüm kamu görevlerinden men cezası talep etti.
     İtalya'da, hakkındaki yargı süreçleri nedeniyle başı dertte olan 76 yaşındaki eski başbakan Silvio Berlusconi, 2010 yılında reşit olmayan bir genç kızla ilişkiye girmek ve aynı kızın tutuklu bulunduğu karakoldan salıverilmesini sağlamaktan yargılandığı "Ruby" davasında da ceza alma riskiyle karşı karşıya kaldı.
     Kamuoyunda "bunga bunga partileri" ve "Ruby" isimleriyle bilinen davanın bugün görülen duruşmasında savcı Boccassini, "Ruby" takma isimli Kerime El-Mahrug'un reşit olmadığı dönemde Arcore'daki villada eski başbakanla ilişkiye girdiği yönünde mütalaa vermişti.
     Mütalaasında, "Hiçbir şüphe yoktur ki Ruby, Arcore'daki villada fahişelik yapıyordu. Villada, Berlusconi'nin hoşuna gidecek türden bir fahişelik organizasyonu vardı" diyen Boccassini, eski başbakan ve medya imparatorluğu sahibi için 1 yılı reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girmekten, 5 yılı da görevini kötüye kullanmaktan toplam 6 yıl hapis ve tüm kamu görevlerinden ömür boyu men cezası istedi.
    
     -Berlusconi'nin tepkisi-
    
     Savcının talebinin ardından Silvio Berlusconi'nin, "Ön yargı ve nefretten ilham alan bir karar. İtalya'ya yazık" tepkisi basına yansırken, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi'nden (PDL) milletvekili Fabrizio Cicchitto da kararı "yargı suikastı" olarak değerlendirdi.
     Berlusconi, geçen hafta sonu Brescia kentinde düzenlediği mitingde de yargının kendisini yok etmeye çalıştığını savunmuştu.
     Silvio Berlusconi, kısa süre önce de sahibi olduğu Mediaset şirketinde televizyon yayın hakları satışı sırasında vergi kaçırmaktan suçlu bulunarak 4 yıllık mahkumiyet temyiz mahkemesince onanmıştı. Berlusconi, mart ayında da 2005 yılında bir bankanın devri sırasında bazı telefon görüşmelerinin kayıtlarını yasa dışı bir şekilde ailesine ait "Il Giornale" gazetesinde yayımlanmasından ötürü 1 yıl hapis cezası almıştı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER