Spor
  • 24.10.2005 00:01

BEŞİKTAŞ ANTRENÖRÜ MEHMET EKŞİ: "BERABERE KALMAK İLE YENİLMEK ARASINDA BİR FARK YOKTU"

ALİ TALAT ÖZEFE - HALİL İBRAHİM VARLI - H. İBRAHİM PARLAK
KONYA (İHA) - Turkcell Süper Lig'de zor günler geçiren Beşiktaş, deplasmanda Konyaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı.


Beşiktaş Antrenörü Mehmet Ekşi, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Bolton maçıyla başladık. İlk maçımızdı, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Doğrusu fena da oynamadık. Konyaspor, son haftaların formda ekiplerinden. İlk yarı ortada geçti. İkinci yarı hamle yapmamız gerekiyordu. Burada berabere kalmak ile yenilmek arasında bir fark yok. Gol atmayı başardık ve galip geldik" dedi. Mehmet Ekşi, Ailton ile İbrahim Akın arasında bir gerginlik var mı sorusuna ise, "Ben, Ailton ile İbrahim arasında öyle bir gerginlik görmedim. İkisi de golcü oyuncular. Birbirlerine doğru düzgün pas alışverişi olmadı. Bugün eksik arkadaşlarımız vardı. Bu olumsuz bir hava getirdi ama Beşiktaş, en kısa sürede düzelecektir. Biz, sahaya 11 kişi çıktık. Beşiktaş, kaliteli bir takım. Beşiktaş formasını giyen her oyuncu değerlidir. Yeter ki yürekten istesinler. Daha ligin başındayız. Bu Beşiktaş, bir bakarsınız bundan sonraki tüm maçlarını kazanır. Diğerleri krize girer" şeklinde konuştu.


Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, maçtan önce her iki takımın da oyuncu eksikliğinden kaynaklanan sıkıntıları olduğunu ifade ederek, "İlk yarıda birkaç tane önemli pozisyonumuz vardı. Maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Beşiktaş'ın, bize karşı bir farklılığı vardı bu da kaleye şut atmasıydı. 1-0 geriye düştükten sonra oyunu riske ederek, benim başında bulunduğum takımın oyun şeklinden uzak bir futbola başvurduk. Ama başaramadık. Böyle geçen bir maçta 1-0 mağlup olduk. Çarşamba günü bir maç daha oynayacağız. Artık o maça bakıyoruz. Beşiktaş ile Konyaspor birbirlerine yakın takımlar" dedi.


Konyaspor takım kaptanı Yasin Çelik, maçın ortada geçtiğini söyleyerek, "Beşiktaş'ın uzaktan bir şutu gol oldu. Talihsiz bir gol yedik. Biz de gol pozisyonlarına girdik ama değerlendiremedik ve yenildik. Çarşamba günü kupa maçımız var. Umarım bu maçın rövanşını alacağız" şeklinde konuştu.


Beşiktaş takım kaptanı Tayfur Havutçu ise, her 2 takımında pozisyonlarının olduğunu belirterek, "Ortada geçen bir maçta golü biz bulduk. Bu zor durumda böyle bir galibiyet aldığımız için mutluyuz. Önümüzdeki haftalarda daha iyi olacağız. İnönü Stadı, bizim evimiz. İnönü'de oynamaktan bütün futbolcular mutlu ama her statta olduğu gibi zaman zaman protesto oluyor. Böyle şeyler ortaya atılıp takım ve özellikle futbolcular yıpratılmaya çalışılıyor. Bunlar gerçek değil" dedi.


Beşiktaş Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay da, ihtiyaçları olan bir 3 puan aldıklarını ifade ederek, "Beşiktaş, ilk yarı iyi oynamadı ama 2'nci yarı daha istekli oynadık ve 3 puanı aldık. Futbolcularımızı ve bu koşullarda takıma yardımcı olan 3 antrenörümüzü de tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet oldu" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER