Spor
  • 21.11.2020 23:12

Beşiktaş Başakşehir'i 3-2 yendi

Süper Lig'in 9. haftasının sonucu merakla beklenen karşılaşmasında Beşiktaş evinde Başakşehir'i Atiba, Larin ve Aboubakar'ın golleriyle 3-2 yendi. Başakşehir'in 2 golü ise Gulbrandsen'den geldi.

Süper Lig'in 9. haftasındaki dev maçta Beşiktaş evinde Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi Beşiktaş iyi bir oyun sonucunda 3-2'lik skorla kazandı.

BAŞAKŞEHİR 10 KİŞİ FARKI 1'E İNDİRDİ

Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller, 44. dakikada Atiba, 45+1. dakikada Larin ve 72. dakikada penaltıdan Aboubakar ile geldi. Başakşehir'in golleriniı ise 81. ve 90+4. dakikalarda Gulbrandsen kaydetti.


 

Başakşehir'de Mehmet Topal, 72. dakikadaki penaltı pozisyonunda ikinci sarı kartının ardından kırmızı kart gördü ve Başakşehir kalan süreyi 10 kişi tamamladı.

HAFTAYA FENERBAHÇE DERBİSİ VAR

Bu sonucun ardından son 4 maçtaki 3. galibiyetini alan Beşiktaş, 1 maçı eksik konumda puanını 13 yaptı ve lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde yer aldı.

Öte yandan Beşiktaş, Başakşehir'i konuk ettiği son 9 lig maçında yenilmedi. [3 galibiyet, 6 beraberlik.] 4 maçlık galibiyet serisi noktalanan Başakşehir de 13 puanda kaldı.

Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe ile dev derbide karşılaşacakken, Başakşehir ise evinde Denizlispor'u konuk edecek.

BEŞİKTAŞ'TA 7 EKSİK

Haftaya 7 eksikle giren Beşiktaş, rakibi karşısına Gaziantep FK mücadelesine göre 6 farklı isimle çıktı.

Siyah-beyazlı takımda 5 oyuncunun yeni tip koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla kadro sıkıntısı yaşayan teknik direktör Sergen Yalçın, kırmızı kart cezalısı Ersin Destanoğlu'nun yerine Utku Yuvakuran'ı kalede görevlendirdi.

Valentin Rosier'in yerine savunmanın sağında Dorukhan Toköz forma giyerken, Gaziantep FK maçında sakatlanan Welinton'un yokluğunda ise stoperde Francisco Montero şans buldu. A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynadığı maçın devre arasında yeni tip koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı açıklanan Domagoj Vida'nın yerine ise Necip Uysal, Montero'nun yanında oynadı.

Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup ise kadroda yer alamazken, bu oyuncunun görevini Bernard Mensah yerine getirmeye çalıştı.

N'SAKALA'NIN YERİNDE RIDVAN YILMAZ

Siyah-beyazlı ekipte Fabrice N'Sakala da Oğuzhan gibi kadroya dahil edilmedi. Yalçın, bu oyuncunun savunmanın solundaki görevini ise genç isim Rıdvan Yılmaz'a verdi.

Dorukhan'ın savunmaya geçmesiyle savunmaya dönük orta saha görevini Josef de Souza yerine getirmeye çalıştı.

Beşiktaş'ta Gaziantep FK maçında ilk 11'de oynayan Atiba Hutchinson, Vincent Aboubakar, Cyle Larin, Rachid Ghezzal ve Dorukhan Toköz Medipol Başakşehir maçında da forma giydi.

Ajdin Hasic de Beşiktaş'ın zorlu maçta kullanamadığı isimlerden biri oldu.

N'KOUDOU KADROYA DAHİL EDİLDİ

Beşiktaş'ta sakatlığı tamamen geçen Georges-Kevin N'Koudou, Medipol Başakşehir maçı için kadroya dahil edildi.

Bu sezon sadece UEFA Şampiyonlar Ligi elemesindeki PAOK maçında forma giyebilen ve daha sonra sakatlığından dolayı kadroda yer alamayan N'Koudou, yedek soyundu.

KULÜBEDE 16 YAŞINDA KALECİ

Siyah-beyazlı ekipte yedek kaleci olarak 24 Şubat 2004 doğumlu Emre Bilgin yer aldı.

Emre'nin yanı sıra genç oyuncular 19 yaşındaki Erdoğan Kaya, 20 yaşındaki Kartal Kayra Yılmaz ve 17 yaşındaki Serdar Saatçi de yedek soyundu.

Güncellenme Tarihi : 21.11.2020 21:13

İLGİLİ HABERLER